Hlavní obsah

V Plzni a v Pardubicích budou hrát bývalí hokejisté Washingtonu

PLZEŇ

Poprvé v historii se v České republice představí v exhibičním hokejovém utkání bývalí hráči z jednoho týmu NHL. Legendy Washingtonu Capitals změří 12. září v pardubické ČEZ Areně síly s mužstvem složeným z velkých jmen českého hokeje v čele s pořadatelem celé akce Milanem Novým, Vladimírem Martincem, Petrem Břízou nebo Jiřím Šejbou. Zápas bude odvetou za úvodní duel, který se odehraje 9. září v Plzni.

Článek

"Jsme opravdu moc rádi, že Capitals přiletí. Budou bydlet v Praze a kromě zápasů budou mít čas na prohlídku hlavního města. Naplánováno je také přijetí u prezidenta," řekl na dnešní tiskové konferenci v Pardubicích slavný střelec historie českého hokeje Nový, jenž dres Washingtonu v minulosti oblékal.

"Když jsme oslovili Washington, tak okamžitou reakcí byl nadšený souhlas," uvedla Čechoameričanka Vladimira Papirniková, která Novému se zajištěním akce vypomáhala.

Utkání bude mít benefiční charakter. Výtěžek bude věnován dětskému oddělení pardubické nemocnice. "Hráči Washingtonu nechtějí žádné peníze. Pouze si přáli, aby byla podpořena charita. Výtěžek se rozdělí mezi pardubickou nemocnici a charitu v USA, podporující děti nemocné rakovinou," řekla Papirniková.

Dres Washingtonu obléknou například Patrick Wayne Ribble, John Blum, Blair Stewart nebo Švédové Calle Johansson a Bengt-Ake Gustafsson, současný trenér švédské reprezentace. Organizátoři před časem oslovili i slavného pardubického rodáka Dominika Haška, který však odmítl, neboť měl již tehdy podepsanou smlouvu v extraligovém týmu Pardubic.

Zápas začne v 18 hodin. Lístky za 160, 140 a 90 korun jsou v prodeji.

Reklama

Související témata:
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko