Hlavní obsah

Česká automobilka Škoda bude nyní podporovat i švédský hokej

PRAHA

Až se příště proti sobě postaví česká hokejová reprezentace a švédský národní tým, nenechte se zmást. Možná budou mít hokejisté obou národností na rukávech nápis Škoda reprezentující známou českou automobilku. V pátek se totiž Švédský hokejový svaz dohodl s firmou Škoda na sponzorské spolupráci, jenž má trvat následující dva roky a mimojiné tak zahrne i olympijské hry ve Vancouveru.

Foto: REUTERS/Sergei Karpukhin

Švédský útočník Davidsson (uprostřed)

Článek

Už brzy by se tak nápis či logo "škodovky" mělo objevit na propagačních předmětech švédské hokejové reprezentace. Sponzorství zahrnuje také pořádání mládežnických turnajů a členové švédského hokejového svazu dostanou k dispozici vozy Škoda Superb.

"Spolupráce s firmou Škoda je pro nás vemi zajímavá, protože je to společnost velmi úzce spjata s ledním hokejem," píše na oficiálních stránkách švédského hokeje  generální sekretář svazu Jörgen Lindgren.

Společnost Škoda Auto podporuje hokej dlouhá léta a už šestnáct let je hlavním oficiálním sponzorem mistrovství světa. Toto partnerství je dokonce zapsáno v Guinnesově knize rekordů, protože žádná jiná firma nepodporovala velký sportovní šampionát tak dlouhou dobu. Ostatně stávající kontrakt s Mezinárodní hokejovou federací vyprší až v roce 2011.

V domácím prostředí je značka Škoda spojena jako hlavní partner s českou hokejovou reprezentací a extraligou. Zároveň je firma také generálním partnerem českého olympijského týmu.

Reklama

Související témata: