Hlavní obsah

Nominaci hokejistů Kanady doplnili čtyři hráči včetně Smytha

CALGARY

Další čtyři hokejisté doplnili nominaci hokejistů Kanady na květnové mistrovství světa v Německu. Největší hvězdou je mezi nimi čtyřiatřicetiletý útočník Ryan Smyth z Los Angeles, který má na kontě triumf na olympijských hrách v Salt Lake City v roce 2002 a dva tituly mistra světa v roce 2003 v Helsinkách, o rok později v Praze a také na Světovém poháru také v roce 2004.

Článek

Generální manažer Mark Messier vybral to týmu také útočníka Brookse Laicha z Washingtonu a do obrany dva nováčky NHL - Tylera Myerse z Buffala a Michaela Del Zotta z New Yorku Rangers. Spolu se Stevenem Stamkosem, Mattem Duchenem, Johnem Tavaresem a Evanderem Kanem je v týmu celkem šest hráčů mladších dvaceti let.

V současné době mají Kanaďané v nominaci dvacet hráčů, sedm obránců, dvanáct útočníků a jednoho brankáře. S týmem bude i devatenáctiletý Jordan Eberle, který strávil sezonu v Regině v juniorské WHL a dokončil ji na farmě Edmontonu ve Springfieldu. Podobně jako v roce 2007 Jonathan Toews by se ale nakonec mohl dostat i do konečného výběru.

Prozatímní nominace Kanady na MS v Německu (7.-23. května)
Brankář: Chris Mason (St. Louis)
Obránci: Mark Giordano (Calgary), Francois Beauchemin (Toronto), Marc Staal (NY Rangers), Brent Burns (Minnesota), Kris Russell (Columbus), Tyler Myers (Buffalo), Michael Del Zotto (NY Rangers)
Útočníci: Steve Downie, Steven Stamkos (oba Tampa Bay), Evander Kane, Rich Peverley (oba Atlanta), Steve Ott (Dallas), Rene Bourque (Calgary), Ray Whitney (Carolina), Corey Perry (Anaheim), John Tavares (NY Islanders), Matt Duchene (Colorado), Ryan Smyth (Los Angeles), Brooks Laich (Washington)

Reklama

Související témata: