Hlavní obsah

HOKEJ: České i slovenské hvězdy ve službách NHL pokřtily litoměřický stadion

LITOMĚŘICE

Obránce Jiří Šlégr rozhodl gólem při samostatných nájezdech o vítězství týmu World Stars nad celkem All Stars Litoměřice 9:8 při slavnostním otevření zrekonstruované Kalich Arény v severočeském městě Zahrady Čech. Pokřtít tento moderní stánek přijely i další hvězdy českého a slovenského hokeje, pro něž účast na litoměřické exhibici nebyla problémem.

Foto: Adam Hunger , Reuters

I kapitán Bostonu Zdeno Chára si přijel zahrát exhibici do Litoměřic

Článek

„Zavolal mi organizátor akce a sportovní manažer litoměřického hokeje Dan Tvrzník, jestli bych nepřijel. Neměl jsem nic důležitějšího na práci, a tak jsem si rád zahrál,“ řekl pro Sport cz. útočník Tomáš Plekanec, třetí nejlepší hokejista v letošní anketě Zlatá hokejka.

„Skončit třetí za Vokounem a Jágrem, to je pro mě čest,“ komentoval svoje umístění v prestižním hlasování odborníků. „A vystoupení v Litoměřicích bylo to pro mě zpestřením, protože trénuji sám na Kladně. Zahrál jsem si první zápas v sezóně. Ještě mě čeká exhibice v Hodoníně. Chystám se na šestou sezónu v Montrealu, kde jsem podepsal novou dlouhodobou smlouvu. Jsem s ní pochopitelně spokojen,“ svěřil se Plekanec.

Hokejový útočník Montrealu Tomáš Plekanec foto: Reuters/Christinne Muschi

Vrbatu stadion překvapil

Další forvard Radim Vrbata si litoměřickou akci rovněž pochvaloval: „Překvapilo mě, jaký je v Litoměřicích krásný zimní stadión. Odskočil jsem si z tréninku doma v Mladé Boleslavi, kde se připravuji s extraligovým áčkem. Do zámoří odlétám první týden v září. Chci naplnit smlouvu v Phoenixu,“ řekl bývalý hráč Mladé Boleslavi a Liberce. „Oba kluby dál sleduji, vždyť za Boleslav hraje můj bratr David,“ připomněl Vrbata.

Útočník Aleš Kotalík prozradil, že ho do Litoměřic pozval Martin Škoula, odchovanec místního hokeje, který se podílel na organizaci. „Podpořím každou dobrou akci. A tak jsem se domluvil, že přijedu a byl to pro mě parádní zážitek. Připravuji se jako každý rok v Českých Budějovicích, kde jsem chodil na led s německým Landshutem, který je na jihu na soustředění. Hraje tam jeden můj kamarád, jehož jsem poprosil, zda bych si mohl s nimi zatrénovat,“ líčil Kotalík. Má před sebou pokračující angažmá v Calgary. „Jedu tam do kempu, a co bude dál, se uvidí,“ prohlásil zkušený forvard.

Robert Lang v dresu Phoenixu (vlevo) se raduje se svým spoluhráčem Petrem Průchou z branky.foto: <a href="http://www.ctk.cz/">ČTK/AP</a>/Paul Vernon

Chára stihl Litvínov i Litomeřice

Z Pardubic dorazil do Litoměřic Petr Průcha. „Stejně jako ostatní kluci jsem souhlasil, že na exhibici přijedu. Trénuji druhý týden v Pardubicích. S áčkem jsem byl ale na ledě jen třikrát, protože odjelo na soustředění do Havlíčkova Brodu. Tak jsem se připravoval s pardubickými juniory. Pomalu se dostávám do tempa. Vím o další exhibici, ale další program naplánovaný nemám,“ uvedl útočník Phoenixu.

V Litoměřicích se objevil i slovenský obránce Zdeno Chára: „Před týdnem jsem byl na rozlučkové exhibici Reichla a Šlégra v Litvínově. V českém hokeji mám hodně kamarádů a známých. A když někdo z nich pořádá exhibici, tak pozvání neodmítnu. Z Litoměřic se vracím na Slovensko, kde pokračuji v přípravě.“ Počátkem října se Chára představí v dresu Bostonu v Liberci při exhibici proti domácím Bílým Tygrům. „Bude to něco jiného, než mistrovský zápas v NHL,“ dodal vytáhlý bek.

Na litoměřickém ledě se kromě zmíněných borců představili například i Milan Hnilička, Ondřej Pavelec, Michal Neuvirth, Marek Židlický, Robert Reichel, Jan Alinč, Martin Škoula, Jan Čaloun, Martin Štěpánek, Michal Birner, Kamil Kreps. Ti všichni přispěli k nevídané události, jakou zažil zimní stadión nováčka první ligy.

Reklama

  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko