Hlavní obsah

Šampionát na Slovensku není ohrožen, 195 miliónů za stadión zaplatí banka

PRAHA

Hokejový fanoušek si oddychl. Mistrovství světa v roce 2011 na Slovensku není ohroženo. Dluh ve výši téměř 195 miliónů korun za přestavbu stadiónu Ondreje Nepely v Bratislavě bude uhrazen, uvedla to ředitelka Generálního investora Bratislavy Jarmila Tvrdá po hlasování městských poslanců. Pokud by se tak nestalo, hrozilo, že firma, která rekonstrukci provádí, ukončí práci, píše portál hokej.sk.

Foto: Jan Koller, ČTK

Kapitán hokejových mistrů světa z Göteborgu 2002 Miroslav Šatan ukazuje symbolickou vstupenku na světový šampionát.

Článek

Město Bratislava totiž už několik měsíců neplatilo a společnost Ingsteel se před časem vyjádřila, že pokud nebudou vyrovnané ukončené a vyfakturované závazky, zastaví všechny práce. Město přitom zatím proinvestovalo více než 640 miliónů korun.

Pohledávka, kterou vyžaduje stavební firma, bude nakonec uhrazena bankou. Debatu poslanci vedli déle než dvě hodiny. Mnozí zastupitelé ale stále nejsou ztotožněni s tím, že práce na stadiónu se o několik miliónů podražily a že o některých dodatečných požadavcích nebyli informování dříve.

Přestavba stadiónu Ondreje Nepely v Bratislavěfoto: ČTK/Jan Koller

Původně se v Bratislavě uvažovalo o výstavbě zcela nové haly pro mistrovstvím světa. Nakonec zvítězil projekt rekonstrukce původního stadiónu Ondreje Nepely. Divácká kapacita se zvýší z osmi na deset tisíc míst. Přestavba se týká technologie, infrastruktury, kompletní výměny střešní konstrukce a výstavby zcela nového zázemí zimního stadiónu i tréninkové haly.

Reklama

Související témata: