Hlavní obsah

HOKEJ ON-LINE: Sparta začala Spengler Cup porážkou od Ženevy

PRAHA

Dnes se ukážou Evropě i světu. Hokejisté Sparty Praha sehrají první zápas na prestižním a uznávaném turnaji Spengler Cup, který se koná v Davosu. Na úvod 84. ročníku narazí od 15 hodin na švýcarský tým Servette Ženeva. O den později na SKA Petrohrad. V neděli úvodní trénink na švýcarské půdě, dnes ostré utkání.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Sparty Miloslav Hořava na extraligu chvíli zapomene, je tu prestižní turnaj Spengler Cup ve Švýcarsku.

Článek

"Snažili jsme se, aby trénink měl tempo a nasazení. Trénovali jsme situace, které mají hráči zažité, jako založení útoku z obranného a středního pásma. Aby i noví hráči viděli, jaký systém hrajeme,“ popsal počáteční hodiny asistent trenéra Radim Rulík.

Sparťané se v neděli připravovali pětačtyřicet minut, na dnešní dopoledne měli ve Vaillant Aréně naplánováno ještě rozbruslení. Nechyběli ani tři švýcarské posily: brankář Thomas Bäumle, obránce Félicien Du Bois a útočník Emanuel Peter.

"Jsme rádi, že do našeho mužstva přišli. Díky tomu máme více hráčů a můžeme lépe rozložit síly. Mám na mysli zejména první dva zápasy, které nás připraví na play-off. Jaký přínos pro nás budou mít, to ale uvidíme až při zápase. Bylo ale vidět, že mají chuť a chtějí si za nás zahrát,“ dodal Rulík o posilách, která vyhledal generální manažer klubu Petr Bříza.

Sparta do Švýcarska vzala na klání také osmnáctiletého útočníka Daniela Přibyla. S týmem odcestoval i dosud zraněný Ondřej Kratěna.

Hašek: tohle je nejlepší turnaj na světě

Dnes se sparťané utkají se Ženevou. Druhým tým v základní skupině jim bude SKA Petrohrad, kde chytá brankář Jakub Štěpánek. Ten není jediným českým mužem s maskou, který se představí v týmu z Kontinentální ligy. Se Spartakem Moskva dorazil i Dominik Hašek, který patří mezi největší jména sledovaného turnaje.

„Tohle je nejlepší turnaj v Evropě. Nemá ve světě konkurenci. Zápasy jsou přenášeny i do zámoří, letos tu je krásná zimní atmosféra,“ pochvaloval si pro sparťanskou televizi pětačtyřicetiletý Hašek, který turnaj v Davosu absolvoval už v roce 1987 s Pardubicemi. „To tu ale nebyl vůbec sníh,“ dodal Dominátor, nejstarší hráč ruské KHL.

Spengler Cup on-line na Sport.cz:
Sparta Praha - Servette Ženeva 3:4 Branka: 30. Kůrka, 40. Treille, 41. Du Bois - 34. Randeggere, 37. Fritsch, 44. Hennessy, 47. Savaryon-line

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko