Hlavní obsah

Česko bude v příštím roce hostit MS hokejistů do 18 let

PRAHA

Česká republika bude v příštím roce hostit mistrovství světa hokejistů do 18 let. Český svaz ledního hokeje (ČSLH) se stane pořadatelem akce místo Švýcarska, které se organizace turnaje kvůli problémům s výstavbou národního hokejového centra vzdalo.

Článek

České pořadatelství musí ještě potvrdit kongres Mezinárodní hokejové federace v září v Turecku.

"To ale bude jen formální záležitost. Dánsko, které se s námi jako jediné o akci ucházelo, už o turnaj nemá zájem," řekl dnes generální sekretář ČSLH Martin Urban ČTK.

Český svaz již určil termín turnaje, hrát by se mělo od 13. do 22. dubna. "Poslali jsme tento návrh účastníkům mistrovství a pět z nich nám j již poslalo svůj souhlas," uvedl Urban.

V jakých městech se bude hrát, se ještě neví

Česká republika pořádala MS hráčů do 18 let naposledy v roce 2005, kdy se hrálo v Plzni a Českých Budějovicích. Kde se bude hrát za rok, nebylo ještě určeno. "Už o tom jednáme, potřebujeme k tomu mít ale definitivní termín. Variant je hodně. Rozhodovat bude i vzdálenost mezi dvěma městy," řekl generální sekretář svazu.

Na kongres IIHF, který se od 22. do 24. září uskuteční v Istanbulu, musejí čeští zástupci přijet už se všemi podklady. "Budeme muset představit města, organizační výbor i potvrzený herní řád," uvedl Urban.

V České republice se v příštím roce uskuteční i šampionát hráček do 18 let, který se bude hrát v lednu. Ani v tomto případě není dějiště turnaje, který byl ČSLH přidělen na květnovém seniorském mistrovství světa v Bratislavě, určeno. Hlavním kandidátem je Liberec.

Reklama

Související témata: