Hlavní obsah

Budeme bojovat za Spartu i celý český hokej, slibuje Jandač před osmifinále Ligy mistrů

Praha

Už před jejím startem vyhlašovala, že uspět v obnovené Lize mistrů je pro ni jedním ze sezónních cílů. Projít základní skupinou se hokejové Spartě jako jediné z šesti českých účastníků povedlo, tím ale Holešovičtí končit nechtějí. Už dnes od 18 hodin vstupují do osmifinále play off domácím zápasem se švédským Linköpingem a kouč Josef Jandač slibuje: „Budeme bojovat za Spartu i celý český hokej!“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér hokejistů Sparty Josef Jandač udílí pokyny svým svěřencům.

Článek

Linköping nechal ve své základní skupině za sebou finské Turku, italské Bolzano i Pardubice. Týmu, za nějž nastupuje i osmnáctiletý český talent Jakub Vrána, se poměrně daří i v domácí soutěži. V posledních šesti zápasech dokázal bodovat a v tabulce mu patří páté místo.

Sparta se hodlá zaměřit hlavně na sebe. „Jsme totiž ve složité situaci týkající se zdravotního stavu našeho mužstva. V podstatě před každým zápasem teď řešíme, v jaké sestavě budeme schopni nastoupit," poukazuje Jandač v rozhovoru pro oficiální klubové stránky na fakt, že mimo hru jsou kvůli zraněním útočníci Daniel Přibyl, Lukáš Klimek a Miroslav Forman.

Do nedělního derby se Slavií už alespoň nastoupil Jaroslav Hlinka, pro nějž bude souboj s Linköpingem specifický. Sedmatřicetiletý forvard totiž v tomto klubu v minulosti odehrál čtyři sezóny a v roce 2008 si za něj zahrál i Ligu mistrů.

„Linköping je velice silný tým, který je ve švédské lize vysoko. Ale my budeme bojovat, aby to pro nás nebyl poslední dvojzápas v rámci této sezóny Champions League," říká Jandač. Ten v dnešním souboji bude moci využít i pět hokejistů, které v tomto týdnu čekají reprezentační povinnosti. Jde o Čecha Adama Poláška, Slováky Marka Ďalogu, Juraje Mikuše, Lukáše Cingela a Slovince Roberta Saboliče.

Osmifinále play off se hraje systémem doma venku. V případě, že oba týmy budou mít po obou zápasech stejné skóre (odveta se hraje za týden v Linköpingu), bude následovat desetiminutové prodloužení, případně samostatné nájezdy. Pakliže Sparta postoupí, narazí ve čtvrtfinále na lepšího z dvojice Jyväskylä - Skelleftea.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko