Hlavní obsah

V útoku jsem musel hodně bruslit, zjistil přeškolený litvínovský obránce Pavelka

Litvínov

Jako den a noc se lišil výkon litvínovských hokejistů ve dvou zápasech na domácím ledě během tří dní. Po nedělním propadáku v extraligovém duelu s Hradcem Králové 1:5 se rázem a nečekaně vzchopili v duelu, v němž by se to od nich příliš nečekalo. Švédskou Frölundu zdolali v prvním osmifinálovém utkání play off Ligy mistrů 2:1. K výhře přispěl obětavým výkonem i Tomáš Pavelka.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Litvínovský hokejista Tomáš Pavelka.

Článek

Hokejovou profesí jste obránce, ale tentokrát jste nastoupil v útoku. Jaká to byla změna?

Máme zraněné útočníky a nemohli jsme dopsat na soupisku další hráče. A tak jsme museli zaskakovat vepředu dva z obránců. Hrál jsem s Kamilem Pirošem a Rosťou Martynkem. Jsou to zkušení hráči, kteří mi pomohli. Tím, že jako obránci neznáme ještě tolik systémy útočné hry, museli jsme s Baránkem, který šel také dopředu, hodně bruslit. Bylo namáhavé si zvyknout. Ale už asi před rokem jsem také zaskakoval v útoku při hostování v Mostě v první lize.

Je rozdíl mezi extraligou a evropskými pohárovými soutěžemi?

Ano, na mezinárodní scéně a tudíž i v Lize mistrů se praktikuje jiný hokej. Obránci soupeře neodhodí ani jeden puk, podrží jej a hledají přihrávku a snaží se o souhru. Naštěstí jsme švédskému týmu toho moc nedovolili.

Čím si vysvětlujete překvapivý výsledek s lídrem švédské ligy?

Zahráli jsme mnohem lépe, než proti Hradci Králové. I diváci viděli, že jsme chodili do těla, dařily se nám přihrávky a všichni jsme dobře bruslili. Přitom nám mnozí nevěřili. Dokázali jsme, že umíme hrát hokej jako loni a věříme, že to půjde dál.

Už přemýšlíte o odvetě 10. listopadu v Göteborgu?

Nyní máme pár dní volno. Potom snad dobře potrénujeme a pojedeme tam s cílem neprohrát. Bude to ale daleko těžší, než v Litvínově. Oni budou hrát v domácím prostředí a my budeme po cestě.

Reklama

Související témata:
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko