Hlavní obsah

OSR - Norsko 6:1Jdou na Rusy. Češi si to rozdají o finále olympiády s odvěkým rivalem

Pchjongčchang
Aktualizováno

Favorit nezaváhal a dominoval. Olympijští sportovci Ruska budou soupeřem českých hokejistů v semifinále olympijského turnaje v Koreji. Výběr trenéra Olega Znaroka porazil ve čtvrtfinále Norsko bez větších problémů 6:1. Jandačův tým nastoupí proti OSR v boji o finále v pátek.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Vjačeslav Vojnov slaví se spoluhráči třetí gól v norské síti.

Článek
Fotogalerie

Favorit utkání byl jasný, šlo o ruské hráče. I když Norové nehráli v oslabení, někdy to tak vypadalo. Otázkou bylo, kdy padne první branka.

Úvodní padla v 9. minutě, prosadil se Grigorenko. Za pár minut hráli Norové ve čtyřech a po 50 sekundách kapitulovali, na 2:0 zvýšil Gusev. V poslední minutě úvodní třetiny zvýšil na 3:0 Vojnov a Rusko mohlo být v klidu. Devatenáct střel a tři úspěšné je přiblížily do semifinále. Soupeř měl jen dva střelecké pokusy.

Hned v první minutě druhé části mohlo Norsko upravit skóre, hrálo přesilovku, ale Rusové mohli být v klidu, nejvíce rozehrávek si za dvě minuty připsal norský gólman Haugen.

Rusové si zápas pohlídali

Ale přece jen se outsider prosadil a Bonsaksen snížil na 1:3. Ojedinělá střela a Košečkin inkasoval. Panika na ruské střídačce? Ne, za 74 sekund to bylo zase o tři branky. Na 4:1 upravil Kalinin. Pátý zápis přidal Nestěrov. Pohoda na ruské střídačce a setkání s realitou pro Nory.

Ve třetí dvacetiminutovce se nic zásadního nestalo, Rusové si hlídali náskok a soupeř věděl, že zázraky se nedějí každý den. Poslední a šestý ruský zářez si připsal Tělegin a Olympijští sportovci Ruska už mohli myslet na semifinále, které v pátek odehrají proti českému mužstvu, to porazilo ve čtvrtfinále USA 3:2 po samostatných nájezdech.

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu:
Muži - čtvrtfinále:
OSR - Norsko 6:1 (3:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Grigorenko (Kablukov, Tělegin), 14. N. Gusev (Mozjakin, Dacjuk), 20. Vojnov (N. Gusev, Kaprizov), 29. Kalinin (Kovalčuk, Vojnov), 34. Nestěrov (N. Gusev, Dacjuk), 54. Tělegin (Grigorenko, Kablukov) - 28. Bonsaksen (M. Olimb, K. A. Olimb). Rozhodčí: Hribik (ČR), Mayer - Ritter (oba USA), Kohlmüller (Něm.). Vyloučení: 5:5. Využití: 3:0. Diváci: 3553.
Košečkin - Gavrikov, Vojnov, Kiselevič, Nestěrov, Zub, Zubarev, Jakovlev - Kalinin, Andronov, Kovalčuk - Kaprizov, Dacjuk, N. Gusev - Barabanov, Prochorkin, Širokov - Tělegin, Kablukov, Grigorenko - Mozjakin. Trenér: Oleg Znarok.
Haugen (21. Haukeland) - Holös, Nörstebö, Bonsaksen, Sörvik, Espeland, Ödegaard, Johannesen - Rosseli Olsen, Roest, Patrick Thoresen - K. A. Olimb, M. Olimb, Hoff - Reichenberg, K. Forsberg, S. Thoresen - Kristiansen, Bastiansen, Röymark - Trettenes. Trenér: Petter Thoresen.
Postoupí Češi do finále olympijského turnaje?
Ano
80,8 %
Ne
19,2 %
Celkem hlasovalo 85357 čtenářů.

Reklama