Hlavní obsah

Reprezentanti byli na srazu značně nekompletní

PRAHA

Dost nekompletní tým měl k dispozici trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik při nedělním srazu v pražské T-Mobile Areně. Z krajánků tvořících téměř třetinu nominace dorazili jen útočníci Varaďa a Huml, který navíc jel na trénink, začínající v 18 hodin, rovnou z letiště.

Foto: Aleš Suchánek

Reprezentaci čeká turnaj Karjala.

Článek

"Příjezd kluků z ciziny vychází tak, jak jim přistávají letadla. Ti, kteří ještě o víkendu hráli, se dostanou domů vesměs až v neděli večer, což je pro nás jistá komplikace. Nedá se ale nic dělat, zcela pohromadě budeme teprve v pondělí," přiznával kouč, jehož svěřenci hrají už zítra přípravné utkání proti Švédsku v Plzni a ve čtvrtek proti stejnému soupeři rozehrají v Praze i turnaj Karjala, které pak završí koncem týdne dvěma zápasy v Helsinkách.

Další dvě omluvy

Během víkendu se nominace ještě musela měnit. Bolesti zad přivedly k omluvě z debutu znojemského útočníka Svobodu, antibiotika bere i budějovický obránce Kutlák, takže pozvánka zamířila k Zíbovi a Kudrnovi, který ale středečním přestupem do Magnitgorsku rozšířil řady legionářů, a protože se balí, přidá se taky až v pondělí. "Hráčův agent Spálenka ale operativně vyřídil u ruského klubu souhlas se startem v reprezentaci," těšilo Hadamczika.

Na nedělním srazu chyběl také Hubáček. "Jeho pozdější příjezd si po změně trenérů vyžádalo vedení vítkovického klubu. Domluvili jsme se, že bude k dispozici od středy" vysvětlil kouč, jenž včera pro jistotu povolal i Divíška a šestého nováčka, kladenského Martina Frolíka.

"Ta pozvánka byl šok, ale zřejmě mi k ní pomohlo šest gólů z posledních tří ligových utkání," přiznával Frolík, jenž si podle Hadamczika řekl o šanci skvělými výkony za poslední týden. Překvapen i potěšen šanci reprezentovat byl i Divíšek: "Byl jsem dotázán, jestli bych si nechtěl zahrát úterní přátelské utkání. Pro mě je taková nabídka samozřejmě ctí."

Marek má teplotu, Sýkoru bolí záda

Trenérovi navíc dělal včera starost i zdravotní stav dvou elitních střelců. "Marek přiletěl z Ruska se zvýšenou teplotou, takže celou neděli ležel v posteli a uvidím v jakém stavu se tu v pondělí objeví. Nejlepší kanonýr Sýkora sice už dorazil, jenže stále mu neustoupily bolesti zad a je také v péči lékaře," říkal Hadamczik. "Nebyl jsem pořádně týden na ledě a sám nevím, jak budu vypadat během tréninku. Chci to ale zkusit naplno, pak se uvidí," sdělil Sýkora.

V reprezentaci nyní figuruje vedle dvou brankářů osm beků a sedmnáct útočníků. "Mám jasno, že přípravné utkání v Plzni sehrajeme na čtyři kompletní formace, chytat by měl Málek a mezi odpočívajícími budou Marek i Hlinka. O zúžení kádru pro Karjalu, kam chci vzít sedm obránců a čtrnáct útočníků, se rozhodne nejdřív v úterý večer. Bude to i závislé na stanovisku lékaře ohledně některých hráčů, musíme s takovou nejistotou naučit žít," objasnil Hadamczik.

Aktuální složení národního týmu:
Brankáři: Roman Málek (Plzeň), Roman Čechmánek (Linköping/Švéd.),
obránci: Jakub Čutta, Lukáš Zíb (oba Liberec), Tomáš Žižka (Slavia), Josef Hrabal (Vsetín), Petr Čáslava (Pardubice), Miroslav Blaťák (Mora/Švéd.), Radek Hamr (Kloten/Švýc.), Jan Platil (Lukko Rauma/Fin.),
útočníci: Ondřej Veselý, Jiří Šimánek (oba České Budějovice), Petr Hubáček, Zbyněk Irgl (oba Vítkovice), Libor Pivko, Petr Sýkora (oba Pardubice), Radek Matějovský, Tomáš Divíšek (oba Plzeň), Jaroslav Hlinka (Sparta), Martin Frolík (Kladno), Jaroslav Kudrna (Třinec), Václav Skuhravý (Karlovy Vary), Jan Marek (Magnitogorsk/Rus.), Josef Straka (Lukko Rauma/Fin.), Václav Varaďa (Davos/Švýc.), Pavel Brendl (Mora/Švéd.), Ivan Huml (TPS Turku/Fin.).

Reklama