Hlavní obsah

Hokejisty mrzely po utkání se Švédy velké chyby

PRAHA/STOCKHOLM

Dva dny po vydařené přípravě v Jönköpingu, kde prohráli se Švédy až v prodloužení, na stejného soupeře při vstupu do LG Hockey Games Češi prostě nestačili. "Zbytečně jsme se do Švédů tlačili a pak propadali. Soupeři se ukázali jako mistři protiútoků," mrzelo v hodnocení pro Český rozhlas Jana Marka.

Foto: Aleš Suchánek

Ilustrační foto

Článek

"Úterní utkání v Jönköpingu ovlivnilo, že jsme dlouho vedli a domácí se museli tlačit do nás. Ve Stockholmu ale zahráli chytře a účelně. Trpělivě čekali ve středním pásmu na naše chyby a co jsme jim nabídli, dokázali proměnit," mínil pro ČTK autor jediné české branky v hale Globen Jaroslav Balaštík, jehož snížení na 1:2 dostalo reprezentaci na chvíli do hry.

EURO HOCKEY TOUR ON-LINE
LG Hockey GamesČesko vs. Švédsko

"Kdyby ale Marek z tutovky vyrovnal, tak jsme vzali Švédům klid. Oni však ještě do druhé pauzy v pohodě zvýraznili vedení, to se pak těžko otáčí," doplnil Balaštík, jeden ze čtyř hráčů švédské ligy v národním týmu. "Bohužel platilo klasické nedáš, dostaneš. Po Markově slibné šanci přišly dva góly Švédů v rychlém sledu. Prohra 1:6 je krutá, mužstvo ale doplácelo na horší bránění před brankou, kde umožňovalo dorážky," sdělil Právu trenér Alois Hadamczik.

"Snažil jsem se natlačit před gólmana a vystřelit nad vyrážečku, bohužel jsem trefil konec jeho hole," líčil klíčový okamžik Marek, jemuž se šesti góly patří pozice nejlepšího střelce reprezentační sezóny. Tým podle něj už podvědomě myslí na sérii nezdarů se Švédy: "Asi to máme v hlavách, nejlepší by bylo vrátit jim to v důležitý okamžik na šampionátu."

Reklama

Související témata:
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko