Hlavní obsah

Na druhý pokus už čeští hokejisté Němce porazili

KARLOVY VARY

Po neúspěšném vystoupení v Ústí nad Labem se česká hokejová reprezentace přesunula k dalšímu přátelskému utkání s Německem do Karlových Varů a tentokrát uspěla. Češi vyhráli 4:2, přičemž hodně byli vidět borci z domácího extraligového týmu. Václav Skuhravý jednu branku dal a na další přihrál, gólově se prosadil také Petr Kumstát. Poslední dvě minuty dokonce odchytal Lukáš Mensator.

Článek

Neuběhly ze zápasu ani tři minuty a Češi otevřeli skóre. V přesilové hře napřáhl od modré Kroupa, Kotschnew vyrazil jen před Skuhravého a centr domácí Energie se k velké radosti karlovarského publika nemýlil. V dalším průběhu se hra vyrovnávala, čeští útočníci často vyčkávali na modré čáře připraveni na bleskovou zteč německé branky.

Udeřit mohlo v jedenácté minutě, kdy Skuhravý vypíchl na modré čáře puk jednomu z německých obránců a řítil se sám na Kotschnewa. Ten ale jeho střelecký pokus vyrazil. Za pět minut bylo překvapivě vyrovnáno. Z pravého rohu kluziště poslal prudkou přihrávku před Hniličku Ulmann a Tripp v pravý čas nastavil před českým brankářem hokejku. Po šancích Košťála a Sýkory se mohlo skóre opět obrátit v český prospěch, ale pozorný Kotschnew pokaždé včas zasáhl.

To Milan Hnilička si vybral šťastnější chvilky na začátku druhé části. Při snaze pomoci rozehrávce českým obráncům si nevšiml za sebou číhajícího Seidenberga, jenž se sice dostal k puku ale tísněn obráncem nestihl na opuštěnou branku vystřelit. Po rychlém nahození Hackerta zase najíždějící Gogulla před českým gólmanem tečoval puk jen těsně vedle.

Následná aktivita se vyplatila českému týmu, v 28. minutě se před německou brankou nejlépe zorientoval Netík a dostal domácí opět do vedení.  V polovině zápasu už to bylo o dvě branky, v početní výhodě čtyři na tři zvýšil na 3:1 Petr Kumstát. Němci přidali na důrazu a před Hniličkou se množily šarvátky. Branky ale padaly do německé sítě - Sýkora vypíchl rozehrávku a se štěstím zakončil samostatný nájezd.

Dvě minuty před koncem normální hrací doby se trenér Hadamczik rozhodl potěšit domácí fanoušky a postavil do branky karlovarského gólmana Lukáše Mensatora. Ten vydržel bez inkasované branky přesně pět vteřin, když ho překonal Tripp.

Česko - Německo 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Skuhravý (Kroupa), 28. Netík (Žižka), 31. Kumstát (Skuhravý), 38. P. Sýkora - 16. Tripp (Ullmann), 58. Tripp (S. Goc.). Rozhodčí: Homola - Barvíř, Blümel.
Česko: Hnilička (od 58. Mensator) - Čáslava, Píša, Žižka, Richter, Zíb, Kroupa, Kutlák, Hunkes - Tenkrát, J. Straka, P. Sýkora - Langhammer, Červenka, M. Růžička - Košťál, Skuhravý, Kumstát - Hřebejk, Huml, Netík. Trenér: Alois Hadamczik.
Německo: Kotschnew - Holland, Osterloh, Draxinger, S. Goc, Renz, Ančička, Bakos, Petermann - Y. Seidenberg, Ullmann, Tripp - Gogulla, Hackert, Schütz - Felski, Barta, Klinge - Polaczek, Fical, M. Müller. Trenér: Uwe Krupp.

Reklama

Související témata: