Hlavní obsah

Kromě Jágra si v Praze zahraje za reprezentaci i Vrbata

PRAHA

Ještě donedávna hvězdy NHL Jaromír Jágr a Radim Vrbata si zahrají před českými diváky první zápas turnaje LG Hockey Games v Praze 5. února proti Finsku. Oba hráči jsou v nominaci české reprezentace na předposlední podník Euro Hockey Tour, jak ji v pondělí na tiskové konferenci v Praze odtajnil hlavní kouč Vladimír Růžička. V týmu tentokrát není žádný nováček.

Článek

Růžička vsadil na osvědčené matadory. Borci jako Čajánek a Hlinka mají na kontě přes sto zápasů v národním týmu, k této hranici se může přiblížit i největší hvězda týmu Jaromír Jágr. „Původně jsme o něm sice neuvažovali, ale když řekl, že by klidně jel, byli jsme samozřejmě rádi. Je to hráč, který se nemusí zkoušet a počítáme s ním na mistrovství světa," řekl Růžička.

Rolinek s Markem musí přijet ve středu

Česká reprezentace se sejde v úterý 3. února v pražské O2 Areně, kde však zřejmě budou chybět hráči Magnitogorsku Jan Marek a Tomáš Rolinek, jimž v KHL přeložili zápas. "V úterý bude jen takový lehký trénink, ale ve středu se musí oba k týmu připojit!" varuje šéf reprezentační střídačky.

Chybět by neměli ani oba hráči mistrovské Slavie Jaroslav Bednář a Roman Červenka, ačkoliv se v poslední době potýkali se zdravotními problémy. "Snad by měli být oba v pořádku. Jarda byl v nemocnici na rentgenu a o nic vážného by jít nemělo," komentoval stav Bednářovy poraněné sleziny Růžička, jenž je zároveň koučem Slavie.

Pochvala pro Kopřivu

Českou brankářskou jedničkou bude na turnaji kladenský Miroslav Kopřiva, s nímž je zatím reprezentační trenér nadmíru spokojen. "Všechny zápasy zatím odchytal dobře a počítáme s ním i na mistrovství světa. Chceme, aby na turnaji odchytal dvě utkání, Lukáš Mensator dostane taky šanci," komentoval Růžička oba gólmany.

Ve středu a ve čtvrtek tým v O2 Areně potrénuje, ve čtvrtek navečer sehraje duel s Finskem a v pátek se přesune do švédského Stockholmu. V sobotu nastoupí proti domácímu týmu, v neděli v poledne turnaj zakončí s Ruskem.

Nominace českého týmu na turnaj LG Hockey Games 2009:
Brankáři:
Miroslav Kopřiva (Kladno), Lukáš Mensator (Karlovy Vary)
Obránci:
Michal Barinka, Angel Krstev (oba Vítkovice), Petr Čáslava (Pardubice), Pavel Skrbek (Skelleftea), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta), Ondřej Němec (K. Vary), Karel Rachůnek (Dynamo Moskva), Jan Platil (Čeljabinsk)
Útočníci:
Leoš Čermák (Ufa), Jan Marek, Tomáš Rolinek (oba Magnitogorsk), Jaromír Jágr, Jakub Klepiš (oba Omsk), Zbyněk Irgl (Jaroslavl), Jaroslav Bednář, Roman Červenka (oba Slavia), Jaroslav Hlinka (Linköping),  Petr Čajánek (Dynamo Moskva), Radim Vrbata (Ml. Boleslav), Václav Skuhravý (K Vary), Tomáš Netík (Sparta).
Náhradníci:
brankáři: J. Hübl (Litvínov), A. Salák (TPS Turku); obránci: P. Kadlec, J. Drtina (oba Slavia), V. Sičák (Č. Budějovice), M. Gulaši (Sparta), M. Blaťák (Ufa), M. Ševc (Färjestad); útočníci: P. Kumstát (K. Vary), V. Nedorost (Liberec), T. Kůrka (Č. Budějovice), P. Hubáček (Nižněkamsk), P. Vampola (Ufa), P. Brendl (Nižnij Novgorod), J. Vašíček (Jaroslavl).

Reklama