Hlavní obsah

Českou reprezentaci v Liberci posílí slávista Vondrka

LIBEREC

Útočník Michal Vondrka z pražské Slavie doplnil český hokejový tým, který se připravuje v Liberci na České hokejové hry, závěrečný turnaj Euro Hockey Tour. Šestadvacetiletý reprezentační nováček je druhým zástupcem týmů extraligových finalistů. Už dříve se k reprezentaci připojil karlovarský obránce Ondřej Němec.

Článek

Vedle Vondrky ve čtvrtek s národním týmem v Liberci trénovala i posila z NHL Rostislav Olesz a s mužstvem už je i jeho klubový spoluhráč z Floridy Michael Frolík, který ale stále čeká na zpožděnou výstroj.

Právě Frolíka nahradí Vondrka na levém křídle útoku s Rostislavem Oleszem a Jaroslavem Hlinkou ve čtvrtečním úvodním utkání Českých hokejových her v Liberci proti Švédsku, které začne v 18:00. Frolíkovu startu totiž zabránily potíže s hokejovým vybavením na cestě z Floridy. Vedení národního týmu tak řešilo situaci, aby mělo na duel se Švédskem k dispozici dvanáct útočníků.

"Ve středu večer jsme věděli, že Michaelova výstroj bohužel zůstala v Miami a děláme všechno pro to, abychom ji dostali do Čech. Pravděpodobně se nám podaří, aby tady byla před zápasem, ale bude to tak těsně, že nechceme riskovat jeho případné zranění. Pokud dorazí výstroj, tak půjde na rozbruslení a zase se svlékne," řekl generální manažer českého národního týmu Martin Urban. Frolík si tak na svůj debut v národním týmu bude muset počkat do sobotního zápasu s Ruskem.

Šestadvacetiletý Vondrka si v dresu letošního vicemistra připsal v základní části v 50 zápasech 22 bodů za devět branek a 13 asistencí. V nedávno skončeném play off nastoupil ve všech 18 zápasech a zaznamenal 13 bodů za šest branek a sedm asistencí.

Reklama

Související témata: