Hlavní obsah

S Finy jsme dvakrát zaspali, zachránilo nás až prodloužení

LIBEREC

Dvakrát čeští hokejisté proti Finsku polevili v koncentraci a ze svých gólů se mohli radovat sotva pár okamžiků, než jim soupeř vrátil úder. Po druhém gólu Jana Marka v desáté minutě Finům stačilo ke skórování šestnáct vteřin, po trefě Lukeše v 46. minutě odpověděli stejnou měrou za 25 sekund. Nebýt těchto výpadků, mohli si Češi v Liberci ušetřit námahu s prodloužením.

Článek

"Pro to je těžké nějaké vysvětlení, ta střídání po gólech nám nevyšla. Ale prostě se to tak sešlo, Finové to po buly velmi dobře sehráli a měli štěstí," vykládal po zápase obránce Zdeněk Kutlák. "Jestli chceme uspět, tak se něčeho takového musíme vyvarovat. Je třeba si dát na další střídání pozor, aby hned po gólu neměl soupeř šance. Klidně třeba vyhodit puk na icing," řekl ráznější názor Jakub Klepiš.

Právě Klepiš nakonec v prodloužení rozhodl o vítězství českého týmu, když dostal v jasné střelecké pozici přihrávku od Jaromíra Jágra, na nějž se hráči soupeře soustředili především. "Takhle to hrajeme i v Omsku. Jardovi visí tři hráči na zádech a mě zbývá si akorát najít nějaké volné místo," vykládal úspěšný střelec skromně.

V obraně nás tlačí bota

Stejně jako proti Rusům se v plné nahotě projevily problémy českého týmu v obraně, kde hráči rychlejší bruslaře evidentně nestíhali. "Je třeba si přiznat, že v obraně nás trochu tlačí bota. Nevíme sice, jak dopadnou zápasy v NHL, ale určitě bysme chtěli aby někdo ještě přijel. Jinak budeme muset hrát s tím, co máme," tvrdil po utkání asistent trenéra Ondřej Weissmann.

Vzápětí ovšem neváhal k obráncům vyseknout i slova chvály. "Ale myslím, že zrovna dnešní utkání kluci odehráli dobře," překvapil. "Stále se snažíme soustředit na to, abychom dobře bránili střední pásmo. Což se myslím od zápasů se Slovenskem hodně zlepšilo," dodal Weissmann, jenž byl nekompromisní k otázce o nominaci na mistrovství světa.

Prusek je v pořádku

"Jasno zhruba máme, ale nominace bude zveřejněna zítra," připomněl pondělní tiskovou konferenci národního týmu. Poněkud alespoň poodhalil situaci okolo brankářů, především nejistého zdravotního stavu Martina Pruska. "Je v pořádku, podstoupil už takový trochu tvrdší trénink a říkal, že je to bez problémů. Jeví se jako zkušený brankář," prohlásil.

Reklama

Související témata: