Hlavní obsah

Česká hokejová osmnáctka se chystá na Hlinkův memoriál

BŘECLAV

Nedělním přípravným zápasem se Spojenými státy americkými vstoupí v neděli v Břeclavi do sezóny čeští hokejisté do osmnácti let, které čeká na stejném místě příští týden od úterka do soboty tradiční Memoriál Ivana Hlinky. Svěřence trenérů Jiřího Kopeckého a Jiřího Juříka čekají v základní skupině duely se Švýcarskem, Švédskem a Kanadou, na závěr turnaje pak duel o konečné umístění, který sehrají s jedním z celků hrajících v Piešťanech, tedy Slovenskem, Ruskem, USA či Finskem.

Článek

"Na turnaj se těšíme a také jsme zvědavi, jak obstojíme v náročné konkurenci. Víme, že nás nečeká nic jednoduchého. Ve skupině tedy samé výborné soupeře," řekl kouč Kopecký oficiálnímu serveru českého hokeje www.hokej.cz. Kvůli nemoci vypadl z původní nominace obránce Daniel Krejčí ze Slavie a vinou zranění pardubický útočník Tomáš Nosek. Povoláni byli bek Petr Zámorský ze Zlína a kladenský forvard Jiří Sekáč.

Nominace:
Brankáři: Petr Mrázek (Vítkovice), Libor Kašík (Zlín), Roman Will (Mladá Boleslav),
obránci: Tomáš Valenta, Petr Zámorský (oba Zlín), Bohumil Jank (České Budějovice), David Musil (Jihlava), Marel Hrbas (Plzeň), Ladislav Havlík (Pardubice), Dušan Žovinec (Sparta Praha), Filip Pavlík (Třinec),
útočníci: Petr Straka, Jakub Culek, Tomáš Pacanda (všichni Plzeň), Jiří Rys, David Koudela (oba Ml. Boleslav), Jakub Strnad, David Stach (oba Kladno), Jaroslav Vlach, Tomáš Filippi (oba Liberec), Denis Kindl (Pardubice), Jakub Herman (Zlín), Adam Řehák (Vítkovice), Marek Račuk (Litvínov), Jiří Sekáč (Kladno).
Program českého týmu:
Neděle 9. srpna:
19:00 Česká republika - USA (příprava).
Memoriál Ivana Hlinky:
Úterý 11. srpna:
19:00 Česká republika - Švýcarsko.
Středa 12. srpna:
19:00 Česká republika - Švédsko.
Čtvrtek 13. srpna:
19:00 Česká republika - Kanada.
Sobota 15. srpna:
zápas o konečné umístění.

Reklama