Hlavní obsah

Hadamczik týmu před ruským turnajem věří, ale chybí mu Červenka

PRAHA

Horší už to být nemůže. To je jediná jistota před ruským turnajem Channel One Cup pro český národní tým. Předchozí finská Karjala dopadla bídně: poslední místo a tři porážky. Od čtvrtka startuje druhé měření sil letošní sezóny. „Týmu věřím, ale musíme zlepšit obranu. Od toho se odvíjí celá hra,“ řekl důrazně na srazu trenér Alois Hadamczik.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kouč hokejové reprezentace Alois Hadamczik

Článek
Fotogalerie

Reprezentace se sešla dnes v O2 areně, kde absolvuje jediný trénink na českém území. Ve středu totiž celá výprava míří do Finska. A to časně ráno, odjezd na letiště je naplánován na 8:30. Večer národní mužstvo čeká v Helsinkách trénink a ve čtvrtek už zápas proti domácímu Finsku.

„Cíle jsou vždy nejvyšší. Záleží, co se povede. Žádáme od hráčů zarputilost a bojovnost jako na mistrovství světa,“ pověděl Hadamczik, který do haly přijel výjimečně metrem.

V pátek se všichni přesunou do Moskvy, kde odehraje tým dva zbylé zápasy evropské tour. V sobotu s Ruskem a v neděli se Švédskem.

Omsk s Čechovem? To byl organizovaný zločin," má jasno Hadamczik 

„Doufám, že týmu pomůžu, hlavně, aby byl výsledek jiný. Důležité je, aby se tým dal do kupy. Já jsem minule chyběl, ale jeden hráč nemůže udělat výsledek, to je nesmysl,“ odvětil kapitán Tomáš Rolinek, který na minulé akci chyběl z rodinných důvodů.

Proti původní nominaci musel trenér udělat dvě změny. Za obránce Martina Škoulu a útočníka Romana Červenku z Omsku byli povolání Jan Nakládal z Pardubic a Martin Adamský z Třince. Duo z KHL se v pátek nedobrovolně účastnilo bitky z hráči Víťazu Čechov, když byli napadeni. Nyní se obě opory sibiřského klubu léčí zranění.

„Mluvil jsem s nimi. Taková situace je až nepochopitelná, je to politováníhodné. Byl to organizovaný zločin, musíme se s tím ale vyrovnat. Nahradit Červenku je těžké, ten nám chybí nejvíce. Oba mají otřes mozku. Podle lékařů potřebují minimálně deset dní klidu,“ dodal hlavní kouč, který ještě minulý týden byl ve stavu nemocných. „Včera jsem dobíral poslední antibiotika, ale žádný handicap nemám. Cítím se lépe, mám chuť."

Program českého týmu
16. - 19. prosince 2010: Channel One Cup (Moskva, Rusko)
16. prosince 2010: Finsko - Česko (Helsinky)
18. prosince 2010: Rusko - Česko (Moskva)
19. prosince 2010: Česko - Švédsko (Moskva)

Reklama