Hlavní obsah

Vítkovice povolily brankáři Mrázkovi start na juniorském MS

PRAHA

Vedení extraligových Vítkovic se rozhodlo povolit brankáři Petru Mrázkovi start na nadcházejícím mistrovství světa hokejistů do 20 let. Mrázek před dvěma lety odešel bez souhlasu ostravského klubu do zámoří a Vítkovice mu následně zakázaly účast na vrcholných mezinárodních akcích. Dnes se rozhodly svůj postoj změnit.

Článek

Mrázek nemohl v předešlých dvou letech na MSJ startovat na základě dohody mezi Českým svazem ledního hokeje (ČSLH) a Asociací profesionálních klubů ledního hokeje. Podle té totiž mohou kluby hráče, kteří je opustí bez jejich svolení respektive bez finanční kompenzace, tímto způsobem potrestat.

"Je to výjimečně vstřícný krok v zájmu reprezentace České republiky, za který chci poděkovat jak vedení HC Vítkovice Steel, tak osobně Františku Černíkovi," uvedl prezident ČSLH Tomáš Král v oficiální tiskové zprávě. Právě Král vše s prezidentem vítkovického klubu Černíkem domluvil.

Devatenáctiletý Mrázek v létě podepsal smlouvu s Detroitem, v této sezoně působí v juniorské soutěži OHL v týmu Ottawa 67's. V reprezentačním týmu bude zřejmě plnit roli brankářské jedničky. "V mimořádně silné konkurenci, která nás v Kanadě čeká, budeme brankáře kvalit Petra Mrázka potřebovat," podotkl Král.

Juniorská reprezentace se v základní skupině šampionátu, který se od 26. prosince uskuteční v Calgary a v Edmontonu, utká s Kanadou, Spojenými státy americkými, Finskem a Dánskem. Do play off postoupí tři týmy.

Reklama

Související témata:
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko