Hlavní obsah

Hledejte dalšího náhradníka, za Kubinu

PRAHA

Už druhou patálii musí krátce po svém nástupu do funkce řešit trenér české hokejové reprezentace Ivan Hlinka. Poté, co v nominaci na Světový pohár vyřešil odmítnutí Roberta Langa povoláním Petra Sýkory, bude v hledání náhradníků pokračovat. Účast na velké hokejové akci, která začne 30. srpna, totiž odřekl i obránce Pavel Kubina.

Foto: www.neutralzonehockey.com

Nahradí Kubinu v reprezentaci pro Světový pohár Kuba (vlevo)?

Článek

Hlinka má sice určitý seznam náhradníků, ale do toho nenechá nikoho nahlédnout. Redakce Sport.cz se tedy stejně jako v případě náhradníka za Roberta Langa pokusila sama sestavit seznam hráčů, kteří připadají v úvahu, aby  zaplnili Kubinovo místo v týmu.

.:ANKETA:
Kdo nahradí Kubinu v nominaci na Světový pohár? Hlasujte na konci článku

Vedení národního týmu chce jméno náhradníka odkrýt do týdne, přípravný kemp českého celku začne 19. srpna v Karlových Varech. V pondělí 23. srpna nastoupí reprezentace k prvnímu přípravnému utkání s Finskem v pražské Sazka Areně.

Filip Kuba (Minnesota)60%
- v Minnesotě už patří mezi opory týmu a je zvyklý hrát proti největším zámořským hvězdám. Rád by jej na svém místě viděl samotný Kubina, s nímž jsou velcí kamarádi ještě z Vítkovic. Společně mimojiné slavili titul mistrů světa v roce 2001.
2003/04: Minnesota          77 // 24 (5+19)
Martin Škoula (Anaheim)60%
- z Colorada se letos kvůli přetlaku kvalitních obránců musel stěhovat do Anaheimu, kde chytil příležitost za pačesy. Reprezentoval už na olympiádě v Salt Lake City i letošním MS v Praze a Ostravě.
2003/04: Colorado/Anaheim      79 // 25 (4+21)
Jan Hejda (CSKA Moskva)60%
- podobný typ "bourače" jako Kubina, navíc na něj trenéři sázeli na posledních dvou mistrovstvích světa. V Praze a Ostravě patřil k nejlepším českým bekům. Hlinka jej ale pod sebou nikdy hrát neviděl.
2003/04: CSKA Moskva          60 //  7 (1+6)
Jiří Fischer (Detroit)50%
- mladý obránce se ani ve své čtvrté sezóně v NHL neztratil mezi hvězdami Detroitu Red Wings. Jeho handicapem snad může být jen fakt, že dosud neodehrál v reprezentaci ani minutu. Světový pohár by ale mohl být tím správným turnajem, kde využít jeho zámořské návyky.
2003/04: Detroit               81 //  19 (4+15)
Jaroslav Modrý (Los Angeles)40%
- ačkoliv byl letos už jednou nohou v týmu pro MS v Praze a Ostravě, nakonec jej trenéři poslali "k šípku". Revanšovat by se mu mohli nyní, jenže Hlinka mu nic nedluží. Každopádně spolehlivý bek, před kterým mají v zámoří respekt.
2003/04: Los Angeles         79 //  32 (5+27)
Stanislav Neckář (Tampa Bay)10%
- čerstvý vítěz Stanley Cupu by mohl zaplnit místo po svém parťákovi z Tampy asi jen stěží. Oba jsou rozdílné typy hráčů, Neckář navíc i přes zisk slavné trofeje nemůže poslední sezónu označit za zrovna vydařenou. Vždyť mistr světa z roku 1996 odehrál všehovšudy jeden jediný zápas.
2003/04: Nashville               1 //  1 (0+1)

Reklama