Hlavní obsah

Jágr to má jednoduché, zjistil na křídle zkušený hokejista Nedvěd

Liberec

Poprvé v kariéře si Petr Nedvěd zahrál na pravém křídle, ve formaci, v níž za Kladno nastupuje Jaromír Jágr. "Teď už vím, že to má jednoduché," smál se liberecký forvard po včerejší vítězné bitvě české hokejové reprezentace v Liberci. Na severu Čech Hadamczikovi svěřenci přehráli Švédy 3:1.

Foto: David W Černý, Reuters

Petr Nedvěd (vpravo) slaví společně s Tomášem Plekancem gól do sítě Švédska.

Článek

S Tomášem Plekancem a Jiřím Tlustým si rychle sedl. „Oba jsou vynikající hráči se skvělým hokejovým myšlením, s nimi se hraje snadno," nemohl si spolupráci vynachválit.

V první třetině se stejně jako celý tým hledal, pak už ale působil, jakoby pravého útočníka hrál odmala. „Byl jsem docela překvapený," přiznával. „Ale za ty dva tréninky, co jsme společně měli před zápasem, jsem si zvyknul," liboval si Nedvěd.

Přesto jisté rozdíly ve hře pravého křídla a centra, kde se obvykle pohybuje, našel. „Na centru jste občas všude možně a máte větší akční rádius na ledě. Ale já se tam vůbec divně necítil," ujišťoval.

Podle trenéra Hadamczika je pro útočníka hra na křídle snazší. „V některých situacích určitě. Centr bývá první hráč vzadu, a když jste pod tlakem, musíte spolupracovat s beky, a to je náročnější. Na křídle si hlídáte beky a ti mají přece jen menší pohyb, to mi vyhovovalo," pochvaloval si liberecký útočník. Nedvědova anabáze na křídle ale končí, po Plekancově odchodu od týmu se na zbylé dva zápasy turnaje Karjala vrátí do středu útoku.

Reklama