Hlavní obsah

Magnitogorsk? Manhattan to tedy není, srovnává reprezentant Gulaš

Když odcházel z Plzně do Magnitogorsku, byl druhým nejlepším střelcem hokejové extraligy. Milan Gulaš naplnil pověst kanonýra i v play off KHL, na postup do semifinále to nestačilo. Sedmadvacetileté křídlo tak od pondělka může být v přípravném kempu národního týmu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Milan Gulaš na tréninku hokejové reprezentace, který 18. března 2013 začal před mistrovstvím světa.

Článek

Naplnila se v Rusku vaše očekávání?

Byla to pro mě nová etapa, nová hokejová kolej, kterou jsem chtěl vždycky poznat. Otevřelo mi to oči, za ten měsíc a půl vím, že bych měl zapracovat na taktice, defenzívě. Rád bych měl i kvalitnější přípravu směrem do dynamiky.

Zvykl jste si rychle na jiné spoluhráče, odlišný hokej?

První zápasy nebyly vůbec sranda, měl jsem míň času na ledě, ale před play off jsme dobře potrénovali a zvykl jsem si konečně na svou lajnu. Celou sezónu jsem hrál v Plzni pravé křídlo, tam jsem skočil na levaso, což mi nedělalo problémy, ale bylo to trochu jiné, musíte si prostě zvyknout.

Magnitogorsk měl tradičně velké cíle, ale vy jste vypadli už ve čtvrtfinále. Bylo dusno?

Zrovna to tak vyšlo, že jsme hráli s Ufou, která je taky velkým klubem. Bylo to hodně vyrovnané, každý zápas o gól o dva, rozhodovaly chyby a my jich udělali víc. Já se snažil hrát svoji hru a hodně střílet. Měl jsem štěstí, že se puky ke mně odrážely a nějaké góly (4 v sedmi zápasech – pozn. red.) jsem dal. Škoda že jsme nepostoupili, fanoušci tam hokej hodně žerou.

A co město, jaký na vás udělalo dojem?

Manhattan to tedy není. (Norský) spoluhráč Mats Zuccarello působil dva roky právě v Rangers a bydlel přímo v centru New Yorku, takže si z toho dělal legraci, že přišel hrát hokej do města, kde jsou jen továrna a paneláky. Ale my jsme tam přece nebyli kvůli památkám.

Zůstanete i příští sezónu na Urale?

Mám platnou smlouvu a chci pokračovat v Magnitogorsku. Už teď sice čtu, že se tam něco děje a pár kluků končí. Já ale počítám, že vydržím.

Od pondělka jste v reprezentačním kempu, cílem je start na mistrovství světa?

Cíle si nedávám. Pracoval jsem na tom, abych si zahrál za nároďák, ale zatím vím jen to, že budu hrát 3. dubna v Jindřichově Hradci (s Lotyšskem). Co se bude dít dál, je ve hvězdách.

Reklama

Související témata: