Hlavní obsah

Hadamczikovi premiéra vyšla, přišel o Tenkráta

LIBEREC

Alois Hadamczik má za sebou úspěšnou premiéru v roli hlavního kouče české reprezentace. Jeho tým porazil na turnaji Česká pojišťovna Cup v Liberci Finsko 2:1 po samostatných nájezdech a v zápase svého soupeře po většinu času přehrávali. Radost z výhry mu poněkud kalila pouze nízká návštěva a a zranění útočníka Petra Tenkráta, který si ze zápasu odnesl zlomený malíček.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Článek

"Na úvod turnaje šlo o velice kvalitní utkání jak po stránce kombinační, tak co se týče nasazení hráčů," pochvaloval si Hadamczik po zápase. "Škoda, že jsme neproměnili více přesilových her, mohli jsme o vítězství rozhodnout dříve. Výborný výkon předvedl Hnilička, hráčům pak v závěru dělal problém příliš těžký vzduch v hale. Ta je mimochodem nádherná," složil trenér poklonu liberecké Tipsport Areně.

Teplé počasí odlákalo diváky

Nedávno postavenou halu si pochvaloval i kouč finského výběru Erkka Westerlund. "Celé zázemí i aréna je opravdu na skvělé úrovni a bylo velmi příjemné zde hrát. Potíže sice hráčům dělalo příliš teplé počasí, ale musím přiznat, že Češi byli v celém zápase o něco lepší. Gratuluji jim k vítězství," řekl.

Zřejmě i vzhledem k vysokým teplotám, které lidem po spíše sychravých dnech znovu připomněly léto, našly cestu k hokejovému zápasu pouze necelé čtyři tisícovky diváků. Kapacita Tipsport Areny je přitom téměř dvojnásobná. "Je těžké to kritizovat, věřil jsem, že nová hala přiláká více lidí. Ale snad dnešní výkon hráčů přesvědčí další diváky k návštěvě  víkendových zápasů," věří Hadamczik, který i tak poděkoval fanouškům za podporu.

Tenkrát už dohrál

V zápasech s Ruskem a Švédskem se však český tým bude muset obejít bez Petra Tenkráta, který odstoupil z dnešního utkání se zlomeným malíčkem. "Je to výrazné oslabení, Petr mohl patřit k nejlepším křídlům na turnaji," je přesvědčen Hadamczik. "Už má za sebou rentgen a bude mimo hru na čtyři týdny. Už zítra nás opustí a pojede domů," dodal kouč, který na uvolněné místo povolal Václava Skuhravého z Karlových Varů.

Z debutu na reprezentační střídačce hokejového A týmu Hadamczik nijak zvlášť nervózní nebyl. "Prožíval jsem to v klidu, i když jsem samozřejmě  měl respekt z vážnosti situace. Jakmile se ale vhodilo první bully, všechno ze mě spadlo."

Reklama

Související témata:
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko