Hlavní obsah

Nemocný Hadamczik má u reprezentace nového asistenta

PRAHA

Bez hlavního trenéra Aloise Hadamczika se uskutečnilo první setkání s novináři před začátkem nové sezóny hokejové reprezentace. Kouč má už několik dní zdravotní problémy, trápí jej zánět žil a bere antibiotika. Kvůli léčbě ostatně chyběl i na nedělním slavnostním vyhlašování Zlaté hokejky. Příští týden by už ale měl zastat všechny povinnosti.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Článek

"Dneska jsem byl na injekci, měl bych být ale do neděle v pořádku," řekl Hadamczik v rozhovoru pro ČTK. Ten bude mít pro akce Euro Hockey Tour a přípravné zápasy jako asistenta Pavla Marka, kterého si vybral jako zkušeného trenéra, který v současné době není vázán na této pozici v extralize. Na mistrovství světa budou, jak bylo už dříve dohodnuto, asistenty Josef Paleček a František Musil.

"Pavla Marka znám a nemáme to k sobě daleko. Také trénoval reprezentační osmnáctku a ti kluci nyní dostávají šanci v seniorském národním týmu. V extralize teď netrénuje a může sledovat hráče ve vybraných zápasech," doplnil hlavní trenér na adresu současného generálního ředitele Třince.

Povolání talentů zabránil jejich odchod do zámoří

Na první reprezentační akci, turnaj Česká pojišťovna Cup v Liberci, Hadamczik povolal tři nováčky: obránce Liberce Jana Holuba, a útočníky Marka Tomicu ze Slavie a Ivana Rachůnka ze Zlína. "Jsou to agresivní hráči, kteří si ve svých klubech říkají o reprezentaci," podotkl kouč. Obránce Holub byl v přípravě týmu na mistrovství světa, ale z kempu v Mladé Boleslavi musel odjet kvůli zranění.

Šanci chtěl dát kouč v Liberci talentovaným mladíkům z reprezentační dvacítky, ale zabránil jim v tom odchod do zámoří. "Chtěl jsem pozvat Tlustého a Michaela Frolíka. U Tlustého chápu, že odchází, když podepsal smlouvu v prvním týmu Toronta. Frolík, který odehrál už dvě sezóny za Kladno, by ale do juniorské soutěže odcházet neměl," uvedl Hadamczik.

Reklama