Hlavní obsah

Produktivitu MS dvacítek ovládl sedmnáctiletý Fin Puljujärvi

Helsinky

Finský útočník Jesse Puljujärvi ovládl produktivitu mistrovství světa hokejistů do 20 let před svými spoluhráči z útoku čerstvých šampionů. Sedmnáctiletý talent Kärpätu Oulu si připsal v sedmi zápasech 17 bodů a s 12 asistencemi byl i nejlepším nahrávačem.

Foto: Lehtikuva, Reuters

Jesse Puljujärvi z Finska se raduje z gólu proti Čechům.

Článek

Druhý Sebastian Aho zaznamenal 14 bodů za pět gólů a devět přihrávek. Třetí Patrik Laine nasbíral o bod méně a se sedmi přesnými zásahy se podělil o pozici nejlepšího střelce s Američanem Austonem Matthewsem. Z českých hráčů byl nejproduktivnější na 28. místě Michael Špaček, který získal pět bodů za dvě branky a tři přihrávky.

Kanadské bodování obránců vyhrál Američan Zach Werenski, který zaznamenal devět bodů za dvě branky a sedm asistencí. Werenski měl s deseti kladnými body i nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech. Nejtrestanějším hráčem se stal ruský útočník Vladislav Kameněv s s 32 minutami, druhý byl český obránce Jakub Zbořil (31 minut).

Statistiky brankářů ovládl Švéd Linus Söderström s nejvyšší úspěšností 94,70 procenta, s průměrem 1,42 obdržené branky na zápas i se dvěma čistými konty. Český gólman Vítek Vaněček byl s úspěšností 88,12 procenta devátý a s průměrem 2,73 branky na zápas pátý.

Třicet zápasů navštívilo 215.226 diváků, což je v průměru 7174 na zápas. Padl tak rekord turnajů konaných v Evropě, ale za zájmem v zámoří stále výrazně zaostává. Rekord drží turnaj v Calgary a Edmontonu v roce 2012 (444 718 diváků).

Reklama

Související témata: