Hlavní obsah

Na co se Špotáková po bronzu těší nejvíc? Na koníčka, kterého jí přítel dosud zakazoval

Rio de Janeiro

Oslava bronzu v Riu, během víkendu výlety po městě hostícím olympijské hry. Tak zněl nejbližší program bronzové oštěpařky Barbory Špotákové. Po návratu domů absolvuje ještě dva závody. A pak si dopřeje odměnu za třetí olympijskou medaili v řadě. Jak bude vypadat?

Foto: Phil Noble, Reuters

Oštěpařka Barbora Špotáková během čtvrtečního finále.

Článek
Fotogalerie

„Neplánuju nic speciálního. Těším se, až budu sázet stromy a kytky na zahradě. Teď před olympiádou jsem totiž nic z toho dělat nemohla. Na zahradnické práce bylo totiž vyhlášené embargo," vyprávěla s úsměvem Špotáková, která už pár měsíců sídlí v novém domě nedaleko Prahy.

„Dělat na zahradě po tréninku úplně nejde. Lukáš mi to striktně zakázal. Nesměla jsem vůbec nic," netajila Špotáková, že i životní partner měl během jara a léta na paměti, jak důležitý závod českou reprezentantku v polovině srpna čeká.

Na oslavu zůstalo energie dost

„Pořád jsem chodila kolem těch prázdných záhonů, které byly zakryté speciální fólií, aby nám tam nerostl plevel. Takže ze všeho nejvíce se těším na manuální činnost," smála se Špotáková.

Na montérky a zahradní rukavice si ale bude muset ještě pár dnů přeci jen počkat. Nejprve absolvovala bezprostředně po závodě oslavy. „Energie zůstalo dost. Navíc dorazili na závod tři moji velcí kamarádi z Jablonce, byl tu i Lukáš a s medailí se jejich příjezd dostal do zcela jiné dimenze," smála se Špotáková.

A těšila se na výlety přímo v Riu. „Chtěla bych se podívat k soše Krista Spasitele, jenže tam jsou strašné davy lidí na několik hodin, což mě dost odrazuje. Asi se proto spokojím s výstupem na Cukrovou homoli, kde jsou navíc i malé opice," přemítala bronzová Špotáková, kterou po návratu čekají závody seriálu Diamantové ligy v Lausanne a v Bruselu.

Reklama

Související témata: