Hlavní obsah

Do olympijské vesnice? Zapomeňte. Američtí basketbaloví milionáři bydlí na luxusní lodi

Rio de Janeiro

Pro mnoho sportovců z celé planety je už pouhá možnost žít po dobu her v olympijské vesnici nezapomenutelným zážitkem. Z trochu jiného těsta jsou však americké basketbalové hvězdy, které neporušily tradici a i v Riu se velkým obloukem vyhnuly masovému bydlení a daly přednost luxusu.

Tým basketbalistů USA bydlí na luxusní jachtěVideo: SNTV

 
Článek

Tentokrát pobývají na zánovní lodi Silver Cloud, která kotví u břehů Ria. Plavidlo nabízí celkem 196 komfortních kabin, jejichž pohodlí využijí i americké basketbalistky. Ani v Brazílii tak největší favorité basketbalového turnaje nezavítají do olympijské vesnice, v níž nebydleli nikdy od roku 1988.

Jedním z mála, kdo rozhodnutí o bydlení možná lituje, je hráč Chicaga Bulls Jimmy Butler, o němž je známo, že nesnáší vodu. „Jimmy to fakt u vody nemá rád. Dokonce nechtěl ani pokoj s výhledem na moře. Nic takového. To fakt nechápu," divil se jeho spoluhráč Draymond Green listu The Guardian.

Ne všechny hvězdy ze zámořské NBA jsou ale zmlsané luxusem. Třeba australský hráč Dallasu Mavericks Andrew Bogut vystavil na sociálních sítích fotku, jak vylepšuje závěs do sprchy.

„Dávám dohromady záclonu do sprchy, abychom se mohli osprchovat a ne vytopit celý pokoj," napsal Australan.

Reklama

Související témata: