Hlavní obsah

VIDEO: Ohrožoval Bolta a spol., teď se sám spasil úprkem. Před novináři

Londýn

Ashley Gill-Webb, 34letý muž z Leedsu, který před nedělním finále olympijské stovky hodil na dráhu láhev od piva, byl obviněn z výtržnictví a obtěžování. Při slyšení u soudu ve Stratfordu však otec dvou dětí vinu odmítl. Byl podmíněně propuštěn na kauci a proces s ním se bude konat začátkem září.

Ashley Gill-Webb vypovídal u soudu, pak utekl před novinářiVideo: Reuters

 
Článek

Při odchodu ze soudní budovy neměl pro zvídavé dotazy novinářů pochopení. Oblečený v mikině s kapucí a s černými brýlemi na očích si chvatně prorazil cestu mezi skupinou čekajících zástupců médií, mávl na první taxi a zmizel.

Gill-Webb před finálovým závodem nejprve na atlety pokřikoval nadávky a ve chvíli, kdy se sprinteři chystali ke startu, po nich hodil plastovou láhev. Ta přistála v dráze číslo pět kousek za Yohanem Blakem, který poté získal stříbro za obhájcem prvenství Usainem Boltem.

Průběh finálového závodu však incident nijak nenarušil. "Ničeho jsem si nevšiml, soustředil jsem se jen na závod," citovala agentura Reuters Blakea. "Jenom jsem o tom slyšel, sám jsem to neviděl," dodal Bolt.

Obžaloba pro Gilla-Webba žádá zákaz vstupu na všechna olympijská sportoviště i do Olympijského parku. Agresivního opilce pomohla zneškodnit i bronzová medailistka v judu Edith Boschová z Nizozemska, která seděla za ním na tribuně.

Reklama