Hlavní obsah

Synkův trenér Doleček: Ondra není typickým skifařem

PRAHA

Před čtyřmi lety na olympiádě v Aténách vedl Milan Doleček starší dvojskif, v němž spolu s jeho synem Milanem jel Ondřej Synek. Po hrách se vytáhlý veslař osamostatnil, stále na něj ale dohlíží stejný trenér…

Článek

„Myslím, že mu sedí, když jezdí sám, i když není typický skifař. Nemá ale rád, když trénuje sám, potřebuje sparingpartnery, jezdit v houfu. To je moje velká starost shánět někoho, kdo by s ním jezdil a byl zhruba stejně rychlý.

Do Atén jeli kluci jako zajíci, teď už je Ondra ostřílenější. Nerozhodí ho věci, které se na něm dříve podepsaly. Jediné, co ho načne, je, když nemůže trénovat kvůli zranění nebo nemoci, to mu vadí hodně. Teď jsme to naštěstí nemuseli řešit, ale začátkem roku toho bylo dost. Při Světovém poháru si ale osvědčil, že to dohnal.

Největším soupeřem mu zůstane Drysdale, to je pořád kvalita. Ve špičce jsou i Tufte a Hacker, ale Mahe je jednička. Ondra ho porazil, je dobře, že ví, že i on se dá nachytat a může mít slabší chvilku. Dokáže ho potrápit a může ho i porazit.

Jsem moc rád, že se Ondra dokáže rozptýlit něčím jiným než veslováním, klidně ať si občas dá pivečko, když je to v rozumné míře. A když ví, že ho pak čeká delší tréninkové období, může tu oslavu natáhnout. Měl jsem obavu, když prodal motorku, aby se až moc neupnul k olympiádě. I když jsem samozřejmě byl rád, že ubylo nebezpečí, jak se zranit.

Vím, že Ondra se chce v Pekingu podívat na slavnostní zahájení, i když má druhý den rozjížďku. Záleží, koho do ní dostane, ale já bych byl rád, aby tam šel a užil si to. Bude to zážitek a při jeho kvalitách by v mít problém.“

Reklama