Hlavní obsah

Obhájci beachvolejbalového zlata vypadli už v osmifinále

Londýn

Američané Todd Rogers a Phil Dalhausser olympijské zlato v plážovém volejbalu neobhájí. Nejlepší světový pár poslední doby nečekaně podlehl v osmifinále 0:2 na sety italské dvojici Paolo Nicolai, Daniele Lupo.

Foto: Marcelo del Pozo, Reuters

Zklamaní Američané Todd Rogers a Phil Dalhausser, olympijské zlato v plážovém volejbalu neobhájí

Článek

Rogers s Dalhausserem ve čtvrtek večer bez potíží porazili Přemysla Kubalu a Petra Beneše, ve skupině ztratili jen jeden set a rozhodně se nečekalo, že by je italští vítězové předkola mohli na cestě do čtvrtfinále ohrozit. Jenže útok ani vyhlášená obrana tentokrát Američanům příliš nefungovaly, první set prohráli 17:21 a v druhém rychle nabrali až pětibodové manko.

"Jsou velmi, velmi dobří a mladí. Ten vysoký je jako Phil a ten menší jako já, jen o deset, dvacet let mladší. Dneska nás doslova 'uphilovali a utoddovali' k smrti," řekl osmatřicetiletý Rogers. "Moc jednadvacetiletých hráčů, kteří by hráli jako Todd, není. Jsou opravdu naše kopie," přidal na adresu jednadvacetiletého Lupa Dalhausser.

Většina diváků očekávala, že je jen otázkou času, kdy se favorité proberou a ztrátu nemilosrdně smažou. To se sice opravdu stalo, americký pár dokázal vyrovnat na 19:19, jenže italské duo si vypracovalo mečbol a blokař Nicolai při něm nepustil Rogersovu smeč přes síť. Největší šok londýnského turnaje byl na světě. "Když vyhrajete, je to úplně jiné a asi měsíc vám trvá, než si vítězství uvědomíte. Když ale prohrajete, praští vás to do obličeje hned ve chvíli, kdy míč dopadne na písek," uvedl k neúspěšné obhajobě dvaatřicetiletý Dalhausser.

Mladí Italové přitom mají ve Světovém okruhu na kontě nejlépe druhé místo z letošního Pekingu. Na olympiádě byli nasazení až jako číslo 13. "Už jsme je (Rogerse s Dalhausserem) letos dvakrát porazili, ale pokaždé to byla bitva," řekl Nicolai. "Pořád jsou nejlepší tým planety. Kdybychom hráli další zápas, vyhráli by oni," dodal s přáním, že by chtěl americkou dvojici vystřídat na trůnu olympijských šampionů.

"Doufám v to. Být jako Phil a Todd by pro mě byl splněný sen. Jsou pro mě idoly a je divné je porazit na olympiádě. Nevím, co na to říct," prohlásil čtyřiadvacetiletý Nicolai.

Reklama

Související témata: