Hlavní obsah

OLYMPIÁDA ON-LINE: V bazénu padaly rekordy! Ale Phelpsovi uteklo další zlato

Londýn
Aktualizováno

Druhým soutěžním dnem pokračovaly v Londýně letní olympijské hry. Největší nedělní nadějí na medaili byla pistolářka Lenka Marušková. Ta sice ve finále vzduchové pistole útočila na medaili, ale s přibývajícími ranami klesala pořadím až na konečnou osmou příčku. Také další dění na 30. letních olympijských hrách v Londýně jsme na Sport.cz sledovali v on-line reportáži.

Foto: Toby Melville, Reuters

Američanka Dana Vollmerová se raduje z olympijského zlata i nového světového rekordu na motýlkářské stovce.

Článek

Marušková začala střelecké finále výborně, ze sedmé pozice se posunula na čtvrtou a po čtvrté ráně ztrácela na bronzovou medaili jen 0,6 bodu. Závěr jí však úplně nevyšel.

Zatímco čeští střelci na medaili stále čekají, Slovensko už zásluhou skeetařky Danky Barteková slaví. Švagrová českého střelce Davida Kosteleckého vybojovala bronz v rozstřelu s ruskou soupeřkou Marinou Bělikovou. Jde o první slovenskou medaili z Londýna.

Baumrtová vylovila v Londýně rekord

Plavkyně Simona Baumrtová vylepšila v dopoledních rozplavbách český rekord na trati 100 metrů znak na 59,99 sekundy a poprvé v kariéře prolomila hranici jedné minuty. Desátým nejlepším časem se kvalifikovala do večerního semifinále. V tom až do posledních temp bojovala o finále, nakonec však ve svém semifinále skončila pátá jen dvě desetiny od postupu. Přestože nepostoupila, zanechala fantastický dojem.

V plaveckém bazénu padaly i světové rekordy. Na motýlkářské stovce se o něj postarala Dana Vollmerová z USA, na prsařské stovce pak Cameron van der Burgh z Jižní Afriky. Ani na druhý pokus nevylovil z londýnského bazénu zlato americký fenomén Michael Phelps. Se štafetou na 4x100 metrů k ní měl celou dobu hodně blízko, ale přes finišmana USA se na posledních metrech přehnal Francouz Angel a bylo po nadějích. Stříbro je sedmnáctou Phelpsovou medailí z olympiád.

Tenisté strávili den úprky před deštěm

Na dvorcích All England Clubu ve Wimbledonu měl hned dvakrát do boje zasáhnout tenista Radek Štěpánek. Nejdříve ve dvouhře proti Nikolaji Davyděnkovi z Ruska (on-line sledujte na Sport.cz), následně pak po boku Tomáše Berdycha ve čtyřhře. Jenže program narušil déšť, kvůli němuž byly zrušeny nedělní čtyřhry a nakonec odložen i Štěpánkův duel s Davyděnkem. Dohrávat se bude v pondělí.

Odstartovaly i soutěže vodních slalomářů. Areál v Lee Valley si v kvalifikaci vyzkoušeli kanoista Stanislav Ježek a kajakář Vavřinec Hradilek. Ježek si vedl lépe v první jízdě, v níž skončil čtvrtý. V té druhé minul dvě branky a ukázal eskymácký obrat, přesto díky úvodnímu času postoupil z deváté příčky. Hradilek zajel dvě vyrovnané jízdy, v konečném pořadí kvalifikace mu patřila třetí příčka.

Reklama

Související témata: