Hlavní obsah

Průměrná denní sledovanost OH byla vyšší než při hrách v Pekingu

Praha

Olympijské hry v Londýně sledovalo v České televizi každý den v průměru 232 000 diváků, což bylo o 18 000 více než při předchozích letních hrách v Pekingu. Nejvíce lidí se na vysílání olympijských sportovních přenosů dívalo v den, kdy české tenistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou získaly stříbro ve čtyřhře. ČTK o tom v úterý informovala mluvčí České televize Michaela Fričová.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Skifařka Miroslava Knapková se chlubí olympijským zlatem.

Článek

Devátý den olympiády, kdy deblistky Hlaváčková a Hradecká podlehly ve finále americkým sestrám Sereně a Venus Williamsovým, se na programy ČT2 a ČT4 dívalo v celodenním průměru 319 000 diváků. Druhým nejúspěšnějším co do sledovanosti byl poslední den olympiády, kdy biker Jaroslav Kulhavý získal pro Česko čtvrtou zlatou medaili. V poslední den her oba programy České televize sledovalo v průměru 293 000 diváků.

Závod horských kol, ve kterém Kulhavý triumfoval, vidělo 581 000 lidí. Na vítězné finále oštěpařky Barbory Špotákové se podívalo 1,55 miliónu lidí, jízda veslařky Miroslavy Knapkové za zlatem přilákala k obrazovkám 614 000 lidí. Nejméně sledovaným českým olympijským vítězem tak byl moderní pětibojař David Svoboda, jehož vítězný závod vidělo 264 000 lidí.

Olympijské publikum tvořili z téměř 63 procent muži, což je o téměř pětinu vyšší podíl než při běžném vysílání. Ve srovnání s mimoolympijským vysíláním byla o zhruba desetinu vyšší také skupina vysokoškoláků, kteří se na celkovém počtu diváků podíleli 21,3 procenta.

Reklama

Související témata: