Hlavní obsah

Buggyry se Kolocovo stíhání nedotkne

PRAHA

Vydání mezinárodního zatykače na bývalého automobilového jezdce Martina Koloce se nijak nedotkne českého týmu Buggyra, s kterým je jméno dvojnásobného evropského šampiona v závodech tahačů na okruzích spojováno. Koloc, jenž žije v Dubaji, již dva roky u týmu figuruje pouze jako poradce a oficiálně s ním nemá nic společného.

Foto: internet

Buggyra Truck Racing Team získal v loňské sezóně zásluhou Němce Körbera titul mistrů Evropy.

Článek

"Martin sice tuto firmu založil, ale svůj podíl již prodal," řekl ČTK mluvčí týmu Martin Pouva. Vydání mezinárodního zatykače Okresním soudem v Hradci Králové nemá nic společného s aktivitami okolo závodního týmu, který již několik let startuje v Evropském poháru tahačů.

Koloc je podezřelý z podvodu, z jedné soukromé společnosti údajně odčerpal 123 milionů korun. "Jedná se o jeho soukromou záležitost z roku 1991, ve které nejprve figuroval jako svědek. Normálně spolupracoval s policií, a najednou na něj vydali zatykač," uvedl Pouva.

Koloc hodlá dál spolupracovat s policií

Koloc se podle svých slov vyšetřování nebojí. "Nechápu to. Byl jsem vyšetřován a vždy s policií spolupracoval, tak nevím, proč tohle. Navíc je zvláštní, že mě tady zatím nikdo nehledal, když říkáte, že od vydání zatykače uběhl týden," prohlásil Koloc v rozhovoru pro deník Sport. I nadále je prý ochoten s policií spolupracovat, i když chce vše nejprve konzultovat s právníky.

Podle Pouvy nabídl Koloc vyšetřovatelům, že jim zaplatí letenky do Dubaje, aby jej mohli vyslechnout. "Oni to ale odmítli," tvrdí Pouva. Do Evropy či do Česka se Koloc chystá pouze na závody, ne však v nejbližší době.

V Emirátech ze zdravotních důvodů

Do Spojených arabských emirátů se přestěhoval natrvalo, prý ze zdravotních důvodů. "Zdejší podnebí je pro mě ideální. Proto tady jsem. Také vím, že v Evropě už žít nechci. Do Česka nebo na závody se budu vydávat, ale to je všechno," dodal Koloc.

V Česku mu však hrozí trestní řízení. Podle mluvčí ministerstva spravedlnosti Ivy Chaloupkové soud zatykač pošle na rezort spravedlnosti, který ho postoupí policejnímu prezidiu. "To ho pak předá pobočce Interpolu," vysvětlila. Interpol pak bude moci v Dubaji bývalého závodníka vyslechnout.

Reklama