Hlavní obsah

Schumacher: O titulu rozhodne až poslední závod

PRAHA

Pětinásobný šampión formule 1 Michael Schumacher příliš nepočítá s tím, že by o letošním mistru světa bylo rozhodnuto už po Velké ceně USA, která je na programu 28. října. Pilot stáje Ferrari si naopak myslí, že boj zůstane otevřený až do konce a letošní vítěz seriálu bude korunován až po posledním závodu v Japonsku.

Foto: ČTK/EPA

Míří Michael Schumacher za šestým titulem mistra světa?

Článek
Fotogalerie

Schumacher má před posledními dvěma podniky na čele průběžného pořadí tříbodový náskok před Kolumbijcem Juanem Pablem Montoyou, třetí Fin Kimi Räikkönen ztrácí sedm bodů.

"Bylo by hezké mít jistý titul již v Indianapolis, ale teď se to nezdá být pravděpodobné," komentoval Schumacher napínavou situaci, kterou závěr šampionátu už dlouho nepamatuje, během natáčení pořadu pro německou televizi.

Räikkönen mimo hru

Německý jezdec předpokládá, že tuhý boj o letošního krále rychlých kol svede především s Kolumbijcem Montoyou. "Myslím, že mým největším soupeřem bude Montoya. Kimi Räikkönen by se do boje o titul mohl vrátit, jen pokud by se stalo něco nepředvídatelného, nebo bychom měli nějaký problém," zhodnotil výchozí pozici.

Podobně dramatický průběh slibuje i závěr Poháru konstruktérů. V něm se zatím na čele drží stáj Williams, se ztrátou čtyř bodů jí ale dýchá na paty tým Ferrari. McLaren je třetí se ztrátou 21 bodů.

Velká cena Japonska na okruhu v Suzuce, která uzavře letošní mistrovství světa formule 1, se pojede 12. října.

Průběžné pořadí MS:
1.M. Schumacher(Něm./Ferrari)82 bodů
2.Montoya(Kol./Williams)79
3.Räikkönen(Fin./McLaren)75
4.R. Schumacher(Něm./Williams)58
5.Barrichello(Braz./Ferrari)55
6.Alonso(Šp./Renault)55
7.Coulthard(Brit./McLaren)45
8.Trulli(It./Renault)24
9.Webber(Austr./Jaguar)17
10.Button(Brit./BAR)12
Pohár konstruktérů:
1.Williams141
2.Ferrari137
3.McLaren120
4.Renault79
5.BAR18
6.Jaguar17
7.Toyota14
8.Jordan11
9.Sauber9

Reklama

Související témata: