Hlavní obsah

Titul v sérii CART má v kapse Tracy

SURFERS PARADISE

Havárie Brazilce Bruna Junqueiry v závodu zámořské automobilové série CART v australském Surfers Paradise přihrála celkové vítězství Kanaďanovi Paulu Tracymu. Ten sice dojel až na třinácté pozici, před posledním dílem série má ale na průběžném prvním místě dostatečný náskok.

Článek

Tracy dojel se ztrátou dvou kol na vítězného Američana Raye Huntera-Reaye. Závod poznamenalo proměnlivé počasí, především déšť, který se v jednu chvíli změnil v krupobití, kvůli němuž se jelo nakonec jen 47 z plánovaných 65 kol.

Aby Brazilec Junqueira zdramatizoval závěr seriálu, potřeboval získat alespoň sedm bodů. Závod pro něj ale skončil havárií deset kol před koncem, což znamená, že na Kanaďana dál ztrácí nyní už nedostižitelných 27 bodů.

Dvaadvacetiletý Hunter-Reay vyhrál před Britem Darrenem Manningem, který dojel do cíle se ztrátou necelých dvou sekund. "Nemůžu tomu uvěřit. Byla to obrovská bitva," zářil v cíli Hunter-Reay, který slavil první vítězství v kariéře. "V posledních kolech jsem očima visel na zpětném zrcátku a modlil se, abych dojel," přiznal.

Poslední závod letošní sezony CART se pojede 2. listopadu v kalifornské Fontaně.

Výsledky:
1. Hunter-Reay (USA/Ford-Reynard)1:49:02,803
2. Manning (Brit./Ford-Reynard)+ 1,546
3. Vasser (USA/Ford-Reynard)+ 3,792
4. Jourdain (Mex./Ford-Lola)+ 5,315
5. Carpentier (Kan./Ford- Lola)+ 5,837
Průběžné pořadí:
1. Tracy (Kan.)226 bodů
2. Junqueira (Braz.)199
3. Jourdain (Mex.)195

Reklama