Hlavní obsah

Trulli kritizoval stáj Toyota za chybnou strategii ve Spa

SPA

Italský pilot formule 1 Jarno Trulli podrobil ostré kritice svoji stáj Toyota za zvolenou strategii při nedělní Velké ceně Belgie ve Spa. Na mokré, ale osychající trati mu mechanici obuli během nečekané zastávky v boxech takzvané suché pneumatiky, s těmi se ovšem italský pilot podle svých slov sotva udržel na trati a musel ještě jednou neplánovaně pro "přechodné" gumy.

Foto: HOCH ZWEI

Jarno Trulli

Článek

"Tým mě připravil o místo na stupních vítězů," láteřil Trulli podle italského listu Gazzetta dello Sport. "Rozhodnutí nasadit při první zastávce suché pneumatiky bylo úplně absurdní. S těmi jsem nebyl schopen udržet ani tempo zpomalovacího vozu," pokračoval Trulli, jehož špatný výběr obutí odsunul ze čtvrtého místa. Tak jako tak ale italský pilot devět kol před koncem po kolizi s Tiagem Monteirem definitivně vypadl.

Schumacher byl v kritice opatrnější

Velmi podobný osud potkal i Trulliho týmového kolegu Ralfa Schumachera. Tomu dali mechanici "suché" gumy později při pit stopu v polovině závodu, kdy jezdil druhý. Ani tento risk nevyšel, německý jezdec se prakticky okamžitě ocitl mimo trať a spěchal znovu pro pneumatiky na vlhkou trať. Nakonec stihl zachránit alespoň dva body za sedmé místo, ale v boji o třetí příčku v Poháru konstruktérů vzrostl odstup Toyoty za Ferrari na deset bodů.

Na rozdíl od Trulliho se nicméně Schumacher vyjádřil na adresu týmu diplomaticky. "Byla chyba přejít na suché pneumatiky, ale já sám jsem se na ní podílel," řekl mladší bratr sedminásobného mistra světa. "Jezdec činí rozhodnutí společně s týmem a my jsme se shodli na tom špatném," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.