Hlavní obsah

Schumacher je s úvodem sezóny spokojený

PRAHA

Na druhém místě figuruje po dvou odjetých závodech mistrovství světa vozů formule 1 Michael Schumacher. Sedminásobný světový šampión nasbíral v barvách Ferrari ve dvou podnicích šampionátu jedenáct bodů a na vedoucího obhájce titulu Fernanda Alonsa z McLarenu ztrácí sedm bodů. S vývojem sezóny je německý pilot zatím spokojený.

Článek

"Nečekali jsme, že v úvodu sezóny budeme porážet oba Renaulty. I přes to, že zimní testy ukázaly výrazné zlepšení proti loňsku, chceme na začátku roku hlavně otestovat spolehlivost vozu a obecně konkurenceschopnost vůči ostatním stájím. Vedle toho jsme chtěli nasbírat nějaké body, abychom neztratili kontakt s nejlepšími," uvedl po Velké ceně Malajsie Schumacher v tiskové zprávě Ferrari.

Sedmatřicetiletý pilot i jeho týmový kolega Felipe Massa sice museli před závodem v Sepangu měnit motory, což znamenalo propad startovním roštem na 14., resp. 22. místo u Brazilce, nakonec ale oba dojeli na bodech. Massa byl díky jediné zastávce v boxech a velkému počtu odpadlíků dokonce pátý, Schumacher si po druhé příčce v Bahrajnu připsal šesté místo.

"Závod v Malajsii má svá specifika a je možná vůbec nejtěžším v seriálu. V neděli večer jsme měli mítink s vedením stáje. Závěrem bylo, že jsme na dobré cestě. Nyní se už soustředíme na Velkou cenu Austrálie, která by nám svými podmínkami měla sedět mnohem víc než Sepang. Úvod sezóny tedy hodnotím velice kladně a doufám, že v příštích týdnech půjdeme nahoru," dodal Schumacher.

Reklama

Související témata: