Hlavní obsah

Schumacher věří, že vítězný trend udrží

PRAHA

Tuhý boj Michaela Schumchera s Fernandem Alonsem pokračuje. Německý jezdec stáje Ferrari po vítězství v nedělní Velké ceně Francie stáhl náskok španělského obhájce mistrovského titulu na sedmnáct bodů a věří, že italský tým z vítězné vlny nesesedne.

Článek

Schumacher si na okruhu v Magny Cours dojel bezpečně pro čtvrté vítězství v sezóně. Nicméně sám přiznal, že před sobotní kvalifikací mu bylo úzko. Po ranním tréninku se totiž jeho vůz ocitl v plamenech.

Vyhraje M. Schumacher i GP Německa?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

"Plameny nenadělaly velkou škodu, a tak jsme naštěstí stačili do kvalifikace odstartovat. Z tohoto pohledu je můj triumf vlastně nečekaný. Byl to fantastický závod," liboval si sedminásobný mistr světa, který se z vítězství v Magny Cours radoval poosmé v kariéře.

Z Alonsova náskoku, který dojel druhý, Schumacher stáhl dva body. "Do konce šampionátu je ještě dlouhá cesta a tyhle dva body byly hodně důležité. Musíme tenhle trend udržet. Věřím, že budeme úspěšní," říkal přesvědčeně po závodě.

I šéf Ferrari Jean Todt ve Francii zářil. "Oba šampionáty jsou stále otevřené. Do konce sezóny zbývá sedm závodů a my uděláme vše pro to, abychom Renaultu obhajobu překazili," varoval rivaly z konkurenční stáje. Ferrari v Poháru konstruktérů ztrácí na francouzský tým 21 bodů.

Zaměstnanci Renaultu se vítězství nedočkali

U Renaultu panovalo po závodě mírné rozčarování, před domácím publikem chtěl tým uspět. "Na okruhu bylo šest tisíc zaměstnanců Renaultu, takže druhé místo je zklamáním. Na druhou stranu stále kontrolujeme vývoj šampionátu. Není důvod k panice," říkal rozvážně týmový boss Flavio Briatore.

Francouzský tým podle Briatoreho čekají dva týdny tvrdé práce s jediným cílem: ve Velké ceně Německa na Hockenheimu vrátit Schumacherovi a Ferrari porážku z Magny Cours i s úroky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.