Hlavní obsah

Chyby, kterými se připravil o titul, nepovažuje za náhodné. Vettel je podle sportovního šéfa F1 rozhozený

Praha

Další titul světového šampióna se Sebastianu Vettelovi vzdaluje. Jednatřicetiletému Němci se v posledních závodech nedaří, zbytečně ztrácí body a schytává tak kritiku ze všech stran. Nejvíc si na něm a Ferrari smlsávají italská média. Teď se nad jezdcovými výkony pozastavuje i sportovní šéf formule 1 Ross Brawn.

Foto: Profimedia.cz

Sebastian Vettel.

Článek

Dlouho se Sebastian Vettel v letošní sezóně přetahoval s Lewisem Hamiltonem z Mercedesu o první místo v průběžném pořadí šampionátu. Nyní však Vettel svými chybami v závodech svému rivalovi důležité body vysloveně daruje na zlatém podnose a pátý titul světového šampióna se mu v každé Velké ceně vzdaluje více a více.

Chybám se jednatřicetiletý Vettel nevyhl ani o uplynulém víkendu v USA. „V pátek udělal první chybu, když nedostatečně zpomalil pod červenými vlajkami a zaplatil za to třemi místy na startu. Druhá pak přišla v závodě, kde se opět srazil s vozem Red Bullu a zase z toho vyšel hůře,“ vzpomínal sportovní šéf formule 1 Ross Brawn na webu motorsport.com.

„Byla to další promarněná příležitost snížit ztrátu v boji o titul, obzvlášť když jsme viděli, jak Räikkönen se stejným vozem dokázal zvítězit. Určitě nechci Vettela odsuzovat, ale tyto incidenty už nelze považovat za náhodu,“ zamýšlel se dál Brawn, který kdysi u Ferrari působil jako technický ředitel.

„Vypadá to, že je Sebastian v tuto chvíli trochu rozhozený. Nejdůležitějším úkolem Ferrari je, aby Sebastianovi pomohli, protože je to jeden z největších talentů. Formule 1 je složitá. Je jako skládačka. Jestliže chcete dosáhnout cíle, musí všechny díly do sebe zapadnout. Jakmile jeden chybí, vše je ohroženo,“ uzavřel Brawn.

Sebastian Vettel sice přiznává, že chybuje, avšak hlavní příčinu, kvůli které s největší pravděpodobností už ztratil titul, vidí v novinkách, které tým nasadil. Ty prý nefungovaly tak, jak by měly a rychlost vozu dokonce zhoršovaly. Přišlo se na to ale teprve nyní. „Mysleli jsme si, že všechny kroky, které jsme udělali, měly smysl,“ prohlásil jezdec Ferrari.

„Když se ale ohlédneme zpátky, tak zjistíme, že neměly. Pro nás bude teď po technické stránce nejdůležitější, abychom pochopili, kde se to pokazilo, kde ta chyba začala,“ vysvětloval čtyřnásobný mistr světa, kterého o tomto víkendu stejně jako ostatní čeká Velká cena Mexika.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.