Hlavní obsah

Stáj formule 1 Spyker vyhodila pilota Alberse

LONDÝN

Nizozemský jezdec formule 1 Christijan Albers dostal vyhazov z týmu Spyker, který v devíti letošních závodech nezískal ani bod. Podle šéfa stáje Colina Kollese byl osmadvacetiletý pilot propuštěn, protože jeden z jeho sponzorů neplnil své závazky. Kdo Alberse nahradí, zatím zástupci Spykeru neoznámili.

Foto: www.spykerf1.nl

Christijan Albers (vpravo) u týmu Spyker skončil

Článek

Osmadvacetiletý Albers letos dokončil jen pět z devíti odjetých závodů stejně jako jeho týmový kolega a nováček ve formuli 1 Němec Adrian Sutil. Nejvíc na sebe upozornil nebezpečným incidentem v nedávné Velké ceně Francie, kde při předčasném odjezdu z boxů utrhl hadici s benzínem a způsobil požár.

Nejlepším výsledkem nizozemského jezdce v této sezóně byla dvě čtrnáctá místa. Jediné body ve své kariéře v F1 si Albers připsal v roce 2005 s vozem Minardi za páté místo ve skandální Grand Prix USA, kterou kvůli sporům o bezpečnost pneumatik absolvovalo jen šest vozů.

Kdo obsadí místo po Albersovi zatím není jisté. Zřejmě nejvážnějším kandidátem je Narain Karthikejan, který získal první zkušenosti ve formuli 1 v sezóně 2005 jako závodní pilot stáje Jordan a v současnosti plní roli testovacího jezdce v týmu Williams.

Hovoří se ale i o bývalém jezdci Red Bullu Christianu Klienovi, který v letošní sezóně testuje pro Hondu. V úvahu připadá rovněž tester Spykeru Marcus Winkelhock, jemuž ale chybějí zkušenosti. "Letos toho moc nenajezdil. Jako nejlepší možnost se jeví Karthikejan, jehož stáj jsme už o našem zájmu informovali," uvedl pro agenturu Reuters šéf Spykeru Colin Kolles.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.