Hlavní obsah

Španělský tisk: Souboj Alonsa s Hamiltonem vyhrálo Ferrari

MADRID/PAŘÍŽ

Za prohru McLarenu a skvělou týmovou práci Ferrari označila španělská média finále mistrovství světa vozů formule 1 v Brazílii. Podle deníku El País dramatický duel o titul mezi jezdci McLarenu Fernandem Alonsem ze Španělska a Britem Lewisem Hamiltonem vyhrála stáj Ferrari.

Foto: Reuters/Issei Kato

Lewis Hamilton a Fernando Alonso zdraví fanoušky - ilustrační fotografie

Článek

"Šéf McLarenu Ron Dennis je největším poraženým v letošním ročníku mistrovství světa," vykřičel na titulní stránce do světa list El Mundo. "Jeho 'žáci' by se měli naučit definici týmové hierarchie a kvalitně pracovat," doporučil Dennisovi deník. "McLaren se provinil proti těmto dvěma zásadním pravidlům v boji o titul," dodal list.

"Stáj McLaren se zesměšnila a sama se vyřadila z boje o titul," napsal deník ABC. List El Periódico se obul také do Hamiltona: "Ztratil nejprve hlavu a pak i titul." List Marca ještě přitvrdil: "Stáj McLaren, nejsměšnější tým století. Spáchal Harakiri." Podle Sportu "Hamilton daroval titul Ferrari na stříbrném podnosu".

Ve Francii noviny považují titul Kimiho Räikkönena za velké překvapení. "Iceman šokoval svět!" stojí v titulku deníku Le Parisien v narážce na Räikkönenovu přezdívku Ledový muž. Le Figaro upozorňuje, že McLaren v posledních letech neměl dobré auto, ale v letošní sezóně se jeho monoposty hodně zlepšily. "Ale adepta na titul Dennis pustil k Ferrari."

"Kimi měl největší hlad po vítězství, byl trpělivý a bezchybný," napsal list Libération, ale upozornil, že jeho titul ještě není potvrzen. FIA bude řešit odvolání McLarenu proti nejasnostem kolem paliva stájí BMW a Williams v Brazílii.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.