Hlavní obsah

Tým Super Aguri ve formuli jedna končí

ISTANBUL

Mistrovství světa formule jedna bude letos pokračovat za účasti pouhých deseti stájí. Definitivní konec v šampionátu v úterý oznámila stáj Super Aguri, která se už nepostaví ani na start nedělní Velké ceny Turecka.

Článek

"Bohužel musím informovat, že tým ode dneška ukončuje své závodní aktivity," uvedl Aguri Suzuki, zakladatel stáje. Působení ve formuli jedna tak prozatím skončilo pro oba piloty týmu Japonce Takumu Sata a Brita Anthonyho Davidsona.

Tým Super Aguri měl existenční potíže už před začátkem sezóny a dokonce musel zrušit i oficiální prezentaci nového vozu. Až těsně před startem ročníku oznámila stáj dohodu s britskou společností Magma Group, která ale nakonec z obchodu vycouvala.

Pro předchozí Velkou cenu Španělska ještě tým finančně podpořila automobilka Honda, která mu dosud dodávala motory, ale už tehdy zdůraznila, že jde pouze o jeden závod. Když se nepodařilo najít strategického partnera, Super Aguri opustilo seriál mistrovství světa.

Stáj se ve formuli 1 poprvé představila 12. března 2006 v Austrálii. Na kontě má od té doby 38 závodů a vloni Satovou zásluhou získala dosud jediné čtyři body v Poháru konstruktérů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.