Hlavní obsah

Ecclestoneův rozvod může být nejdražším v historii

LONDÝN

Promotéra formule 1 Bernieho Ecclestonea čeká rozvod, který může být podle britských médií nejdražším v historii. O rozvod zažádala jeho o 28 let mladší manželka Slavica. Osmasedmdesátiletý Ecclestone by podle listu Daily Telegraph mohl přijít o velkou část majetku, jehož hodnota se odhaduje na 2,4 miliardy liber (asi 72,7 miliardy korun).

Článek

Bývalá modelka, která má s Ecclestonem čtyřiadvacetiletou dceru Tamaru a o pět let mladší Petru, požádala o rozvod po 24 letech manželství. Najala si právničku Liz Vernonovou, která v minulosti dokázala při rozvodovém řízení získat třetinu majetku pro manželku někdejšího fotbalisty Arsenalu Raye Parloura.

Slavica o rozvodu informovala tiskovým prohlášením přes PR agenturu. Ecclestone byl jejím rozhodnutím velmi překvapen. "Opravdu? Ani jsem nevěděl, že si najala nějakou agenturu. Co všechno se člověk nedoví. Budu se na to muset podívat," řekl listu Daily Telegraphu.

Ecclestone už s manželkou nějakou dobu nežil, ale podle něj to bylo jen kvůli hlučným sousedům v londýnské čtvrti Chelsea. "Říkala, že už to nesnese. Měli dům předělávat jen osm měsíců a pořád tam něco dělají. V podstatě ho celý zbořili. A chápu, že Slavica se odstěhovala. Žít vedle nich je noční můra," prohlásil.

Ecclestone v letošním finančním žebříčku nejbohatších Britů nedělníku Sunday Times obsadil 24. místo. V majetku má dům v Chelsea za 10 milionů liber, kde podle dcery Petry není ani myčka na nádobí, protože matka radši všechno umývala sama. Dále vlastní tryskáč, šedesátimetrovou jachtu a také je spolumajitelem druholigového anglického klubu Queens Park Rangers, kde chytá český brankář Radek Černý.

Reklama