Hlavní obsah

Neodepisujte McLaren, varuje Räikkönen

PRAHA

Má tým McLaren dva týdny před startem nového ročníku mistrovství světa vozů formule 1 potíže? Výsledky v posledních testech byly nevalné, podle pilota stáje Ferrari Kimiho Räikkönena to ale nic neznamená. Pravdu odhalí až první závod v australském Melbourne...

Článek

Úřadující šampión Lewis Hamilton i Heikki Kovalainen zůstali v Barceloně ve stínu jiných jezdců, především Jensona Buttona ze stáje Brawn GP, který byl ve středu opět nejrychlejším mužem na Katalánském okruhu. Hamilton byl dokonce nejpomalejší. „Nejsou tak rychlí jako při testech před minulou sezónou,“ všiml si jeden z hlavních konkurentů dua z McLarenu Kimi Räikkönen.

Vůz McLarenu nebyl jen pomalý, nepřesvědčil ani spolehlivostí. Zlé jazyky tvrdí, že jej brzdí špatně vyřešená zadní část. „Nevím, zda mají nějaké problémy. Počkejme si na první závod a uvidíme, jak na tom jsou,“ mávl finský pilot rukou nad spekulacemi o potížích britské stáje.

Skluz v předsezónním programu nicméně připustil i Ron Dennis, dnes již bývalý šéf McLarenu. „Ostatní týmy již testy uzavírají, nás čeká ještě jeden výjezd do Jerezu. Ať ale byly výsledky v Barceloně jakékoli, do sezóny vstoupíme jako konkurenceschopný tým,“ věří dlouholetý týmový boss, jenž nedávno předal otěže Martinu Whitmarshovi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.