Hlavní obsah

Ferrari prý ohlásí Alonsův příchod již ve čtvrtek

PRAHA

Ukončit neustálé spekulace kolem příchodu Fernanda Alonsa se prý chystá ukončit již tento týden stáj Ferrari. Podle německého tisku potvrdí Scuderia dvojnásobného mistra světa jako novou týmovou akvizici ve čtvrtek na okruhu v japonské Suzuce, kde se o víkendu jede patnáctý podnik letošního mistrovství světa vozů formule 1.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Pilot formule 1 Fernando Alonso při návštěvě Prahy.

Článek

Podle magazínu Auto Motor und Sport utne Ferrari nekonečné dohady v paddocku i médiích ve čtvrtek. „Je to možné, nicméně nic negarantuji,“ odpověděl šéf Ferrari Stefano Domenicali na otázku deníku Daily Telegraph, zda bude již tento týden v Japonsku jasná sestava pro příští sezónu. Podle britského listu měli právníci italské stáje o víkendu v Singapuru napilno dolaďováním detailů, jak vyvázat ze smlouvy Kimiho Räikkönena.

Jméno finského pilota je stále častěji skloňováno v souvislosti se stájí McLaren, která se podle všeho po sezóně rozloučí s Heikkim Kovalainenem, jenž svými výkony nenaplnil očekávání vedení týmu. Zatímco ale v případě Alonsova odchodu do Ferrari padaly v Singapuru alespoň náznaky, o Räikkönenovi se hovořilo vyhýbavě. „Bereme Kimiho jako jednoho z nejtalentovanějších jezdců současnosti,“ pravil nejednoznačně šéf McLarenu Martin Whitmarsh.

V souvislosti s možnými změnami v McLarenu navíc visí otazník nad schopností Lewise Hamiltona sžít se se silnější konkurencí. Stačí si vzpomenout na rok 2007, kdy se britský mladík sešel pod jednou střechou s Alonsem, jenž už po jedné sezóně raději zvolil návrat k Renaultu. „Momentálně jsem maximálně spokojený, jak jsou věci v týmu uspořádané,“ pochvaluje si Hamilton.

Ve hře o místo uvolněné místo u Renaultu je zase polský jezdec Robert Kubica. Ten velmi podrobně sledoval kontroverzi okolo fingované nehody Renaultu a s potěšením přijal výsledek, podle něhož bude Renault moci nadále startovat v seriálu bez větších sankcí. Tým je nyní v podmínce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.