Hlavní obsah

Bruno Senna míří do F1. Zájem má Campos, Manor i Force India

Závodit ve formuli 1 - velký sen Bruna Senny by se již brzy mohl stát skutečností. O pětadvacetiletého závodníka mají zájem hned tři stáje -Campos, Manor a Force India. A tak není divu, že synovec slavného Ayrtona Senny věří, že příští rok do monopostu F1 už konečně usedne. "Moje šance jsou docela velké," okomentoval svou naději na vstup do F1 Senna.

Foto: www.brunosenna.com.br

Bruno Senna se letos zúčastnil seriálu závodů Le Mans Series

Článek

Ve formuli 1 se měl Bruno Senna představit už v letošní sezóně. Už už to vypadalo, že podepíše smlouvu s Brawnem GP. Tým se ale nakonec rozhodl pro zkušenějšího pilota - Rubense Barrichella. "Bylo to tehdy pro mě hodně frustrující, byl jsem tak blízko. Ale takové je závodění. Člověk se musí naučit vypořádat s nelehkými situacemi, během kariéry jich totiž zažije hodně," zavzpomínal na webových stránkách Autosportu Senna, který tak letos sbíral zkušenosti v seriálu závodů Le Mans Series.

Nyní už má pětadvacetiletý Brazilec zase dobrou náladu. Jeho vstup do formule 1 v příští sezóně totiž  vypadá velmi nadějně. Zájem o synovce legendárního Ayrtona Senny mají hned tři stáje - Campos, Manor a Force India. "Moje šance jsou docela velké, vidím to tak na devadesát procent," okomentoval svou naději na závodění v F1 Senna. "Jsem nadšený. Byl to pro mě velmi těžký rok, někdy jsem měl strach, že se mi F1 vzdaluje. Teď to však vypadá dobře," neskrýval svou radost rodák ze Sao Paula.

"Mám na stole několik dobrých nabídek. A to je to, co jsem potřeboval," přiznává jezdec. "Jednám s nováčky Camposem a Manorem. Zatím je ale předčasné cokoli říkat. Určitě bych byl rád, kdyby přišla nabídka i z některého ze současných týmů. Bylo by to mnohem méně riskantní. U nováčků ve formuli 1 existuje mnoho proměnných. Já musím mít v tým důvěru, že udělá dobrou práci a já budu moci ukázat svůj potenciál," říká Senna.

A jeden ze zkušených týmů se už prý ozval. "Jsem v kontaktu také s Force India. Oni ale musí nejdříve vyřešit své záležitosti a pak se uvidí," dodal Brazilec. Jasno by měl mít Bruno Senna prý už příští týden během Velké ceny Brazílie.

Reklama