Hlavní obsah

Podle bookmakerů získá titul ve formuli 1 Alonso

PRAHA

Nový ročník mistrovství světa vozů formule 1 je za dveřmi. Kolotoč královské disciplíny se čtyřiadvaceti vyvolenými se naplno roztočí již tuto neděli na okruhu Šákir v Bahrajnu. Řada změn v pravidlech slibuje nejnapínavější podívanou za poslední roky. Který z pilotů pozdvihne za osm měsíců trofej světového šampióna?

Foto: Heino Kalis , Reuters

Fernando Alonso obléká od letošní sezóny rudou kombinézu týmu Ferrari. A podle bookmakerů je hlavním favoritem na mistrovský titul.

Článek

Přidá legendární Michael Schumacher po návratu na okruhy v barvách týmu Mercedes na své rekordní konto osmý titul? Nebo se zdaří Jensonu Buttonovi obhajoba po přestupu do týmu McLaren? Či se po roční pauze vrátí na trůn Buttonův nový parťák Lewis Hamilton? A nebo se konečně dočká světového primátu Felipe Massa?

Podle bookmakerů titul letos skutečně zamíří do stáje Ferrari. Ale trofej pro krále prestižního seriálu marně čekajícímu Brazilci opět unikne. Favoritem sázkových kanceláří je totiž nový muž v rudých barvách, mistr světa z let 2005 a 2006 Fernando Alonso! Kursy na celkové vítězství osmadvacetiletého Španěla se pohybují v rozmezí 3-3,5:1. Jako druhého nejžhavějšího adepta na titul bookmakeři vidí Hamiltona (4,5-5:1).

Hned za nejmladším šampiónem v historii se řadí do fronty Sebastian Vettel z týmu Red Bull (5:5-6:1) a srovnatelné, nebo jen o malinko menší šance sázkové kanceláře dávají Schumacherovi (5,5-6,5:1). Massovy vyhlídky jsou už výrazně slabší (8-9:1), stejně jako obhajujícího Buttona (12,5-15:1). Na konci spektra se pak vyhřívá indický nováček Karun Čandhok ze stáje HRT, jehož mizivé šance hodnotí bookmakeři kurzem 500:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.