Hlavní obsah

Na Red Bull nestačíme, musíme se zlepšit v kvalifikaci, zoufají ve Ferrari

PRAHA

Poněkud zklamaný je po prvních čtyřech Velkých cenách formule 1 šéf stáje Ferrari Stefano Domenicali. Jeho tým po nedělní GP Číny přišel jak o vedení mezi jezdci, tak o průběžné prvenství mezi konstruktéry. A Domenicali už ví, na co se nyní musí Scuderia zaměřit. "Jednou z věcí, na které musíme pořádně zapracovat, jsou přípravy na kvalifikaci."

Foto: Karoly Arvai, Reuters

Šéf stáje Ferrari Stefano Domenicali - archivní foto

Článek

Pro italskou stáj Ferrari začala nová sezóna skvěle. Hned první závod v Bahrajnu její jezdci zcela ovládli, když Fernando Alonso vyhrál a Felipe Massa skončil druhý. Avšak další tři Velké ceny už tolik spokojenosti týmu nepřinesly a Ferrari po nedělní GP přišlo o průběžné vedení mezi konstruktéry. Podle šéfa stáje Stefana Domenicaliho Ferrari rychlostně nestačí na Red Bull, který je v tuto chvíli v časech na jedno kolo nedosažitelný.

"Konkurence je letos velmi vyrovnaná, rozdíl mezi vozy je minimální. My se nesmíme vzdát a musíme udělat vše pro to, abychom se zlepšovali v každém závodě. Jednou z věcí, na které musíme pořádně zapracovat, jsou přípravy na kvalifikaci. Ta je velmi důležitá a náš největší soupeř je v ní o něco lepší než my," uvedl Domenicali na webových stránkách Autosportu.

"Když se zpětně podívám na všechny dosavadní závody, tak jsme určitě trochu smutní. Vzhledem k výkonnosti našeho vozu jsme měli získat více bodů," přiznal Domenicali. "Musíme to ale brát tak, jak to je a dál tvrdě pracovat. Při současném bodovacím systému jsou sice tyto rozdíly celkem bezvýznamné, my se ale opět musíme dostat na pódium. Již ve Španělsku představíme nová vylepšení našeho auta," uzavřel šéf italské stáje.

Další závod formule 1 se uskuteční v neděli 9. května, kdy je na programu Velká cena Španělska.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.