Hlavní obsah

Rosberg v Mercedesu drtí Schumachera, roli jedničky ale odmítá

PRAHA

Comeback legendárního Michaela Schumachera do formule 1 vzbudil velká očekávání, po prvních čtyřech závodech ale nad výkony jednačtyřicetiletého veterána panují spíš rozpaky. Německý pilot zatím nedojel lépe než šestý a po posledním závodu v Číně, který dokončil na desáté pozici, neskrýval těžké zklamání.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Michael Schumacher se svým stájovým kolegou Nico Rosbergem

Článek

Kdo čekal Schumachera na stupních vítězů, musí být zklamán. Sedminásobný mistr světa zajel nejlepší výsledek v úvodním podniku sezóny v Bahrajnu, kde byl šestý. V dalším závodu v Austrálii skončil desátý, v Malajsii kvůli technickým problémům cílem neprojel. V Šanghaji byl v neděli klasifikován jako desátý, spokojeností ale rozhodně nezářil. Naopak.

„Tohle byl jeden ze závodů, které označíte jako frustrující,“ kroutil hlavou Schumacher před návratem do Evropy. „Během celého víkendu mi nevyšlo skoro nic. Bylo tam pár dobrých pocitů, ale současně tam bylo až příliš těch špatných,“ vykládal německý závodník, jenž se smiřoval s poslední bodovanou příčkou poté, co musel v závěru šetřit pneumatiky a nebyl schopen reagovat na atak Webbera a Massy. „Přechodové gumy jsou dnes úplně jiné, než bývaly v minulosti. Musíte výrazně upravit tempo, abyste na nich dojeli daleko,“ poznamenal Schumacher.

Tým Mercedes GP, který je nástupcem loni suverénní stáje Brawn GP, tak zatím těší hlavně výsledky Nika Rosberga. Čtyřiadvacetiletý syn finského mistra světa z roku 1982 Kekeho Rosberga si v souboji s legendou počíná nekompromisně a poráží Schumachera na hlavu. Na začátku sezóny dojel dvakrát pátý, v posledních dvou závodech pak obsadil třetí místo a v průběžném pořadí šampionátu mu patří druhá příčka. „Paráda! Zatím to vypadá dobře, jsem schopen podávat konzistentní výkon,“ rozplýval se Rosberg po závodu v Číně.

Lepší výsledky Rosberga již v paddocku vzbudily otázky, zda si mladší z německého páru nevydobyl pozici týmové jedničky. Rosberg však takové spekulace rázně popřel. „Pracujeme jako tým a všechno je spravedlivě rozdělené. Od začátku, kdy si všichni mysleli, že Michael bude jedničkou,“ poznamenal. „Momentálně jsem vpředu já, v průběhu sezóny ale očekávám Michaelovo zlepšení,“ doplnil Rosberg.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.