Hlavní obsah

VIDEO: Vettel chtěl slavit vítězství, v Koreji ale musel krotit šlehající plameny

JEONGAM

Mířil pro porci pětadvaceti bodů za vítězství. Jenže místo triumfálních gest se musel převtělit do role hasiče. Přestože z nebes padaly hektolitry vody, německý pilot Red Bullu Sebastien Vettel drapnul do rukou hasicí přístroj a likvidoval plameny šlehající z jeho monopostu. Grand Prix Koreje pro něj skončila fiaskem.

Foto: Greg Baker, ČTK/AP

Pilot formule 1 Sebastian Vettel během Velké ceny Koreje

Článek

„Každý je jednou nahoře a jednou dole, ale nám se toho letos přihodilo nějak hodně. Udělal jsem všechno, abych mohl vyhrát, ale nestačilo to,“ lamentoval Vettel. Motor jeho monopostu shořel třináct kol před koncem závodu. A německý mladík je přesvědčený, že piloti neměli odkroužit předem plánovaný počet 55 kol. „Protože se začalo stmívat,“ vysvětloval.

Zklamaný pilot Sebastian Vettelfoto: Reuters/Lee Jae-won

„Použil jsem středně tmavé hledí, přesto jsem měl problémy. Přitom jsem nebyl na trati až do úplného konce. Nebyly vidět hrboly ani referenční body pro brzdění. A první zatáčka prakticky vůbec. Závod měl být ukončen o deset kol dřív,“ vztekal se Vettel. Přestože nebral ani bod, je přesvědčený, že naději na titul neztratil. „S výhrou bych měl jednodušší pozici, ale klidně můžeme dva zbývající závody vyhrát.“

Vettelův výpadek jen dokonal kolaps Red Bullu, který načal o čtyřiadvacet kol dříve Australan Mark Webber nárazem do bariéry. „Jednoznačně moje chyba. Přejel jsem přes obrubník, ztratil jsem kontrolu nad zadkem vozu a zeď byla příliš blízko. Nebyl to můj den,“ lamentoval borec, který přišel o vedení v šampionátu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.